Новини соціально-психологічного факультету

Про факультет Деканат Кафедри факультету Студентське братство Проекти факультету Новини

На соціально-психологічному з'явився ще один доцент!

Соціально-психологічний факультет вітає викладача кафедри теоретичної та практичної психології Віктора Кириченка з отриманням вченого звання доцента! Бажаємо нових горизонтів у науковій та викладацькій діяльності, успіхів та наснаги для нових звершень!

Молодіжний Форум активних громадян Житомирщини - 2018

19 квітня соціально-психологічний вдруге приймав учнівську та студентську молодь на Молодіжному Форумі активних громадян Житомирщини! Протягом усього дня близько 150 учасників та учасниць Форуму мали можливість спробувати під керівництвом досвідчених тренерок/ів, а саме: очільниці регіонального хабу ПРООН, голови правління МГО "Сучасний формат" Жанни Соловйової, проектному менеджеру ГО "Молодіжна фундація європейських ініціатив" Сергію Яцику, голові ГО "Скриня корисних справ" Оксана Давыденко, директорки Центру гендерної освіти ЖДУ Олені Остапчук та доцента кафедри загальної, вікової та педагогічної психології Ларисі Бутузовій, - познайомитися з проектною діяльністю та спробувати створити свій власний проект. Також у тематичному квесті школярі та студенти створювали імпровізоване "резюме волонтера", долаючи хитромудрі завдання організаторів та здобуваючи новий власний досвід. Окремим безцінним здобутком Форуму став конкурс-презентація власних, вже реалізованих, проектів, де переможцями дипломів різного ступеню стали учні ЗОШ № 32 та № 17 (диплом І ст.), ЗОШ № 25 та № 5 (диплом ІІ ст.), ЗОШ № 19 та № 30 (диплом ІІІ ст.). Наприкінці Форуму учнів чекали сертифікати, дипломи та подарунки переможцям. Особлива подяка за підтримку Форуму співорганізаторам - Управлінню сім"ї, молоді і спорту ЖОДА та керівництву Житомирського державного університету ім. Івана Франка

Студентка cоціально-психологічного факультету спеціальності «Психологія» здобула ІІ місця на Всеукраїнському конкурсі наукових студентських робіт у галузі "Гендерні дослідження"

Вітаємо студентку 44 групи соціально-психологічного факультету Волинець Тетяну Миколаївну та наукового керівника асистента кафедри теоретичної та практичної психології Кирильчук Інну Василівну з отриманням ІІ місця на Всеукраїнському конкурсі наукових студентських робіт у галузі "Гендерні дослідження" (м. Херсон). Бажаємо творчого натхнення та нових наукових здобутків.

Студентка-магістрантка cоціально-психологічного факультету спеціальності «Психологія» здобула ІІІ місце на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт у галузі «Актуальні проблеми інклюзивної психології»




Наша Юлія Войцехівська, студентка-магістрантка cоціально-психологічного факультету Житомирського державного університету імені Івана Франка спеціальності «Психологія» здобула ІІІ місце на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт у галузі «Актуальні проблеми інклюзивної психології» (м. Київ). Тема наукової роботи: «Стратегіальні тенденції творчості підлітків з вадами зору в умовах різних стилів батьківського виховання» (науковий керівник кандидат психологічних наук, доцент Наталія Портницька).






Kруглий стіл Консультативно-дорадчої ради у справах осіб з інвалідністю

27 березня на базі соціально-психологічного факультету Житомирського державного університету ім.І.Франка відбувся круглий стіл Консультативно-дорадчої ради у справах осіб з інвалідністю при Житомирському обласному відділенні Фонду соціального захисту інвалідів. Учасниками заходу стали директори інклюзивних навчальних закладів, проректор з організаційно-виховної роботи Андрій Шевчук, представники профільних управлінь та органів влади, а також до участі у круглому столі приєдналися викладачі та студенти соціально-психологічного факультету.

Викладачі ЖДУ імені І.Франка стали учасницями XVlll Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні міжнародні економічні відносини: драйвери успіху та виклики розвитку»

22-23 березня викладачі ЖДУ імені І.Франка Андрійчук Наталія Михайлівна та Ситняківська Світлана Михайлівна стали учасницями XVlll Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні міжнародні економічні відносини: драйвери успіху та виклики розвитку», яка пройшла у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара. На панельній дискусії, присвяченій управлінським та технологічним інноваціям у освітній сфері виступила доцент кафедри соціальних технологій ЖДУ імені Івана Франка Світлана Ситняківська з доповіддю щодо інноваційної технології профільної підготовки майбутніх фахівців соціальної сфери на білінгвальній основі.

Науковці ЖДУ стали учасниками обговорення правового регулювання психологічної допомоги в Україні в контексті стратегії європейської та загальносвітової інтеграції

Викладачі соціально-психологічного факультету Наталія Портницька, Ірина Тичина, Віктор Кириченко, Ольга Савиченко та Тетяна Майстренко 23 березня 2018 року взяли участь у роботі Національного круглого столу «Правове регулювання психологічної допомоги в Україні: стратегії європейської та загальносвітової інтеграції». Організатори заходу — Комітет ВР України з питань Європейської інтеграції, Національна психологічна асоціація України за участі Європейської федерації психологічних асоціацій (EFPA). Круглий стіл був присвячений обговоренню проблеми охорони психічного здоров’я в Україні. Серед питань, які піднімалися на Круглому столі, достатньо гостро обговорювався процес психологічної реабілітації учасників АТО та кваліфікаційні вимоги до психологів, які працюють у цьому напрямку. Присутній на заході президент EFPA доктор Тельмо Мауріньо Баптіста зазначав, що проблема змісту освіти психологів є для них надзвичайно важливою, і у першу чергу це обумовлено мобільністю спеціалістів, що вимагає спільних стандартів роботи фахівців із різних країн.

Відкрита лекція «Житомир – місто, дружнє до молоді», від міського голови Сергія Сухомлина

19 березня на соціально-психологічному відбулася неординарна подія – в ЖДУ ім. І. Франка з публічною лекцією «Житомир – місто, дружнє до молоді», виступив міський голова Сергій Сухомлин. Коротко, але змістовно та компетентно мер розповів про стратегію розвитку міста, програму інтегрованого розвитку міста щодо комфортності проживання усіх категорій громади, зокрема, й стратегічної ключовій категорії – молодої сім’ї. Коротко схарактеризував коло проблем сфери створення робочих місць і підвищення середньої заробітної плати в місті, будівництва житла, культури та освіти, спорту та дозвілля, житлово-комунального господарства, а також основні проблеми молоді, над вирішенням яких влада міста працює сьогодні, озвучив результати впровадження стратегії розвитку та плани подальшої роботи щодо створення дружніх до молоді умов в громаді Житомира. Щиро та ґрунтовно відповів на запитання викладачів і студентів, що стосувалися, проблеми створення міського молодіжного Центру, проблеми комунального міського транспорту.

Соціально-психологічний факультет поповнився новим доктором наук!




Вітаємо Ірину Василівну Саух, яка на підставі рішення Атестаційної колегії МОНУ отримала диплом доктора економічних наук за спеціальністю "Бухгалтерський облік, аналіз та аудит (за видами економічної діяльності)"! Бажаємо нових горизонтів у науковій та викладацькій діяльності, успіхів та наснаги для нових звершень і подолання будь-яких труднощів!






Відкрита лекція "Українське подружжя та родина: традиції, сучасність, секрети" від Людмили Гридковець

26 лютого відбулася відкрита лекція "Українське подружжя та родина: традиції, сучасність, секрети" від Людмили Гридковець (КІБіТ) (кандидатки психологічних наук, завідувачки кафедри психології, Голови Української асоціації християнської психології, практикуючої психологині-психотерапевтки (травмотерапія, EMDR), засновниці християнської сопричасної психотерапії, фахівчині в сфері розслідувань злочинів проти дітей, письменниці)

Відкрита лекція "Психологічна допомога при залежностях" від Ольги Запорожець

26 лютого для студентів та студенток соціально-психологічного відбулася відкрита лекція "Психологічна допомога при залежностях" від Ольги Запорожець (REGENT UNIVERSITY (USA), докторки в галузі викладання психологічного консультування та супервізії (Ph.D.), ліцензованої психологічної консультантки у Вірджінії, США; фахівчині в області кросс-культурної освіти та супервізії кліничних консультантів, питань сексуальної ідентичності та хімічної залежності

На СПФ знову звучить поезія

Якийсь щасливий вийшов вечір сьогодні! Вечір Вільної поезії після зимових канікул знову на Сьомому Небі, в новій локації - арт-просторі "Щастя відпочивати там, де навчаєшся"! Зима ще відчувається за вікном, але в нас тепло та затишно від любові! Сьогодні в переддень свята ми читали з любов"ю про любов до людей, до життя!
PS. Проект соціальної дії «Щастя відпочивати там, де навчаєшся» реалізовується в Житомирському державному університеті ім. І.Франка в межах програми «Активні Громадяни» Британської Ради.

Відкритий інформаційний захід "Ключові питання пенсійного забезпечення"

8 лютого відбувся відкритий інформаційний захід "Ключові питання пенсійного забезпечення". На зустрічі з колективом університету вітали заступника начальника Житомирського обласного управління Пенсійного фонду Світлану Миколаївну Антонюк, що розповіла про особливості пенсійного забезпечення в Україні та відповіла на питання присутніх. Дякуємо за модерацію заходу декану соціально-психологічного факультету Тетяні Боцян.

День безпечного Інтернету на СПФ

Цього року ми продовжуємо гарну традицію відзначати День безпечного Інтернету разом із #kreativ_team онлайн-флешмобом #SID2018! Долучайтеся та додавайте свої креативні фото)
Більше фото за посиланням - https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1810148122342884&type=3

На СПФ - «Щастя відпочивати там, де навчаєшся»

6 лютого завершився перший етап реалізації проекту соціальної дії «Щастя відпочивати там, де навчаєшся» відкриттям зони відпочинку. Відбулося неформальне спілкування викладачів, студентів та виконавців проекту. Координаторка проекту Инна Сидорук розповіла про ідею створення та найближчі заходи, які чекають на всіх бажаючих. Вікторія Безсмертна ознайомила з основною ідеєю та можливостями програми «Активні Громадяни» Британської Ради. Дякуємо, в.о. ректора університету Андрію Шевчуку, декану соціально-психологічного факультету Тетяні Боцян за сприяння в реалізації, допомогу та відкритість. А також Олександрі Борисовій за художнє оформлення, терпіння, натхнення та креативність. Проект реалізовується в Житомирському державному університеті ім. І.Франка в межах програми «Активні Громадяни» Британської Ради.

Вітаємо наших магістрів з отриманням дипломів

Сьогодні великий і урочистий день на соціально-психологічному, адже дипломи магістрів отримали 53 випускники! Факультет щиро та сердечно вітає своїх випускників, бажає сили та наснаги для долання нових перешкод і нових стартів у професійному житті, бажає впевненості в собі, натхнення і легкості в житті! Ми бажаємо Вам завжди бути окриленими, з гордістю нести по життю високе звання випускника соціально-психологічного факультету!

Cтуденти СПФ разом із в.о. ректора Андрієм Шевчуком завершили розпочату справу - передали придбані речі, чайники та предмети санітарно-побутової гігієни, у відділення Житомирського військового госпіталю

30 січня студенти СПФ разом із в.о. ректора Андрієм Шевчуком та нашою постійною помічницею та волонтеркою госпіталю Галиною Вішневською завершили розпочату справу - передали придбані речі, чайники та предмети санітарно-побутової гігієни, що їх придбали за кошти, зібрані під час Різдвяного благодійного ярмарку, у відділення Житомирського військового госпіталю! Відвідавши всі відділення госпіталю, ми передаємо слова вдячності за допомогу від медичного персоналу та хлопців усім, хто долучився до нашої доброї справи! Ми вдячні ректорату університету за сприяння та підтримку благодійної ініціативи студентів PS. До речі, наш бойлер, подарований після Покровського благодійного ярмарку, справно працює!

Державна екзаменаційна комісія завершує свою роботу

29 січня у переддень урочистестой з нагоди випуску, захистом магістерських робіт спец. "Менеджмент", державна екзаменаційна комісія завершує свою роботу! Вітаємо майбутніх магістрів менеджменту та бажаємо особистісних та професійних успіхів!

Студенткам-учасницям проекту "Мистецтво порозуміння" вручили подяки

Приємно, коли понеділок розпочинається з приємностей! Сьогодні на соціально-психологічному були раді вітати Мілу Золотюк та Ольгу Маньковську, які завітали з чудового приводу - привітати та вручити подяки студенткам нашого факультету, учасницям проекту "Мистецтво порозуміння", що був реалізований за підтримки програми "Active Citizens" British Council Ukraine. Ми дякуємо нашим партнеркам за співпрацю та чудові ініціативи! Вже завтра матиму за честь вручити подяки нашим художницям

Студенти-волонтери розтопили "Крижане серце"

Дякуємо нашим суперкрутим волонтерам Надії Полонській, Дарині Михальченко, Вероніці Розбіцькій, Саша Мельниченко, Олегу Гелієву, Оксані Лукащук, що "Крижане серце" разом з Вами стало добрішим, яскравішим та благороднішим!

Викладачі кафедри економіки, менеджменту і маркетингу стали учасниками локального тренінгу програми «АКТИВНІ ГРОМАДЯНИ» Британської Ради

11 січня викладачі кафедри економіки, менеджменту і маркетингу окрім звичних іспитів за розкладом та незвичних мандрів по ЖДУ імені Івана Франка (в рамках неймовірно цікавого проекту СПФ "Ніч музеїв"), стали учасниками локального тренінгу програми «АКТИВНІ ГРОМАДЯНИ» Британської Ради. Де навчалися, креативили, дискутували, творили та обмінювалися досвідом

Відкрита лекція на тему: «Психологія реклами: психологічні основи та прикладні проблеми»

11 січня доцент кафедри теоретичної та практичної психології, кандидат психологічних наук Віктор Кириченко провів відкриту лекцію на тему: «Психологія реклами: психологічні основи та прикладні проблеми» з курсу «Психологія реклами» для студентів та викладачів соціально-психологічного факультету. У ході лекції були висвітлені проблеми еволюційного становлення реклами як суспільного явища, висвітлено природу дії психологічних механізмів впливу реклами на споживача та способи формування споживацької поведінки.

Захоплююча подорож по музеям університету

11 січня була можливість відвідати три музеї: "Музей історії університету", "Археологічний музей" та "музей Олімпійської слави Житомирщини" (факультету фізичного виховання і спорту). Враження просто неймовірні, по-перше від атмосфери ходіння по музеям вночі з колегами, по-друге від того, скільки всього ти ще не знаєш про університет, а по-третє від мега-захоплюючих розповідей та історій.

Різвяний благодійний ярмарок стартував

В рамках роботи "Зимового університету" викладачами соціально-психологічного факультету було прведено ряд майстер-класів

Угода про співпрацю між Гнезнінською Вищою Школою Міленіум та ЖДУ імені Івана Франка




26.12.2017 було підписано угоду про співпрацю між Гнезнінською Вищою Школою Міленіум та Житомирським державним університетом імені Івана Франка. Угода підтвердила в письмовій формі вже раніше проведену діяльність щодо польсько-української співпраці між університетами. Виконуючий обов’язки ректора кандидат історичних наук, доцент Андрій Володимирович Шевчук (Андрій Шевчук) наголосив на важливості угоди, підписаної з ректором Гнезнінської Вищої Школи Міленіум доктором Хубертом Палюхом (Hubert Paluch). Для наших навчальних закладів це чудова можливість обмінятися досвідом на науковому та дидактичному рівні, а для української молоді - більші шанси на освітню мобільність в ЄС.
ІНФОРМАЦІЯ




Соціально-психологічний факультет вітає свою студентку зі з призначенням академічної стипендії Президента України




Відповідно до Указу Президента України «Про заходи щодо державної підтримки освіти в Україні», пункту 3 Положення «Про порядок призначення академічних стипендій Президента України», Альоні Волощук, студентці 4 курсу соціально-психологічного факультету спеціальності «Маркетинг», призначена академічна стипендія Президента України. Вітаємо нашу студентку із достойною відзнакою навчально-наукової діяльності та викладачів кафедри економіки, менеджменту та маркетингу із високою оцінкою їх професійної діяльності




Студентки та викладачі соціально-психологічного відвідали онкогематологічне відділення Житомирської обласної дитячої лікарні

Напередодні нового 2018 року студентки та викладачі соціально-психологічного разом з Людмилою Свобода за підтримки Фонду БО "Разом до життя" відвідали онкогематологічне відділення Житомирської обласної дитячої лікарні. Казкові герої та Снігуронька з Дідом Морозом подарували дітям Новорічне свято з іграми, віршами, хороводами та подарунками. Дякуємо нашим казковим волонтерам Олександрі Борисовій, Анастасії Шлапак, Вікторії Шевчук, Анні Буднік, Сергію Товщику, Інні Палько за неймовірне свято, а також нашим чарівним помічницям - Наталії Кужель, Анастасії Дуняшенко, Тетяні Єркіній, Юлії Маєвській, Аліні Супрунчук, Юлії Нагорній за допомогу у створенні свята! Більше фото за посиланням - https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1768588276498869&type=3

Фестиваль інтерактивних театрів студентів 3 курсу спец. "Соціальна педагогіка"

20 грудня відбувся щорічний Фестиваль інтерактивних театрів студентів 3 курсу спец. "Соціальна педагогіка". Готуючись до екзаменаційного заняття із дисципліни "Основи сценарної роботи соціального педагога", студенти з великим хвилюванням і захопленням показали 5 різних інтерактивних вистав: розкрили тему сучасну гостру соціальну історію про стосунки людей, які сплутані грішми влади та владою грошей, історію про Голодомор українського народу, важку драму життя цілого народу в тяжкий період історії людства і важливість генетичної пам"яті для майбутнього, історію життя і стосунків матері та синів, яких вихор життя розпорошив і віддалив від батьківського порогу та захоплюючу історію життя Героя, якому набридли соціальні маски, який більше не витримує соціального конформізму, скидаючи їх із себе, жертвує своїм життям. Цьогоріч перемога в номінаціях розподілилася наступним чином:
- номінація "Прогресивність втілення" - соціально-інтерактивний театр "Єдність" з виставою "Люба" (керівниця - Наталія Кужель)
- номінація "Соціальна значущість теми" - соціально-інтерактивний театр "Tabula rasa" з конкурсною виставою "Ланцюг подій" (керівниця - Даріна Бондар)
- номінація "Найкраща режисура" - соціально-інтерактивний театр "Inspіrante" з виставою "Circus" (керівниця - Ольга Колос)
- номінація "Майстри взаємодії з глядачем" - соціально-інтерактивний театр "Fatum" з конкурсною виставою "Ховаю зорі у валізу" (керівниця - Вікторія Соснівська)
- номінація "Найкраща сценарна робота" - соціально-інтерактивний театр "Неймовірна реальність" з виставою "В її обіймах" (керівниця - Ірина Рєпкіна)
- номінація "Найкраща акторська робота" - Даріна Бондар, Олександр Сірош, Богдан Дрозд, Тетяна Булуй, Надія Полонська, Наталія Кужель
Глядачі віддали свій голос цьогоріч соціально-інтерактивному театру "Tabula rasa" (керівниця - Darina Bondar), володарями "ГРАН-ПРІ" став соціально-інтерактивний театр "Inspіrante" з виставою "Circus" (керівниця - Ольга Колос). У рамках фестивалю було зібрано 1719 грн., що будуть витраченні на підтримку діяльності дозвіллєвої кімнати онкогематологічного відділення Житомирської дитячої лікарні.
Більше фото за посиланням - https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.140037946699350&type=3

І щорічна студентська регіональна конференція

15 грудня у стінах ЖДУ імені Івана Франка відбулася І щорічна студентська регіональна конференція «Актуальні проблеми особистісного зростання». Студенти соціально-психологічного факультету слухали наукові доповіді професора, доктора психологічних наук Л.П.Журавльової та кандидата економічних наук, доцента Т.В. Боцян, а також виступали з власними науковими доповідями на секційних засіданнях конференціях. У межах конференції відбулося вручення нагород та пам’ятних подарунків переможцям учнівської обласної олімпіади з психології, студентської олімпіади з психології, конкурсу студентських наукових робіт. Конференція проводилася за підтримки міського голови м. Житомир С.І. Сухомлина. Більше фото за посиланням - https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1755387964485567&type=3

Перспективи міжнародної співпраці на соціально-психологічному факультеті

В жовтні та листопаді 2017 року завдяки співпраці з ГО «Студентський польський клуб» та самостійно виграним грантам 5 викладачів соціально-психологічного факультету проходили стажування в різних університетах Польщі. 12 грудня вони ділилися набутим досвідом зі студентами, викладачами та співробітниками факультету. Декан соціально-психологічного факультету, кандидат економічних наук, доцент Тетяна Вікторівна Боцян розповідала про специфіку, проблеми та перспективи розвитку вищихнавчальних закладів Польщі на прикладі Варшавського та Ягелонського університетів, перебування в яких стало можливим завдяки її участі у першому етапі проекту «Інноваційний університет і лідерство. Фаза IIІ: інновації та відносини з оточенням». Особлива увага в доповіді приділялася проектній діяльності викладачів вузів – як одному із перспективних та необхідних напрямів професійної самореалізації сучасного науковця.
Завідувач кафедри теоретичної та практичної психології доктор психологічних наук, професор Лариса Петрівна Журавльова ділилася досвідом наукового стажування в університеті Казимира Великого у м. Бидгощ. Окрім доповіді про реалізацію угоди про співпрацю між університетами обговорювалися можливості участі ЖДУ імені Івана Франка у програмі ERASMUS +.
Асистент кафедри теоретичної та практичної психології, кандидат психологічних наук Коломієць Тетяна Володимирівна розповідала про науково-педагогічне стажування у Вищій школі менеджменту у Варшаві. Зокрема обговорювалася специфіка організації навчально-виховного процесу у приватному навчальному закладі, умови побуту, харчування та відпочинку студентів, особливості використання психодіагностичних методик та захист авторських прав. Окреслювалися перспективи подальшого співробітництва ЖДУ імені Івана Франка та ВСМ в межах підписаної угоди про співпрацю.

Квест "Проживи один день життям студента"

7 грудня соціально-психологічний об’єднав старшокласників житомирських шкіл у веселому студентському квесті "Проживи один день життям студента". Кожна команда під керівництвом студентських кураторів пройшла власний маршрут, долаючи сотні сходинок та віражи університетських коридорів. Сьогоднішні школярі-завтрашні студенти відвідали лекції, практичні, лабораторні заняття з базових дисциплін, стали учасниками міні-тренінгів, познайомилися з викладачами кафедр факультету, деканатом та студентським братством. На парах учасники квесту встигли навіть отримати перші оцінки у «заліковки», скласти першу університетську сесію, співтворити на наших антистресових стінах та вивчити гімн СПФ.

Студентки СПФ Наталія Свінтілова та Маріанна Соложенцева стали окрасою урочистого відкриття Фіналу чемпіонату України з шахів серед чоловіків

5 грудня, студентки соціально-психологічного факультету Наталія Свінтілова та Маріанна Соложенцева стали окрасою урочистого відкриття Фіналу чемпіонату України з шахів серед чоловіків, що відбувся у музеї космонавтики, офіційно давши старт шаховій зимі в Житомирі. Спасибі Олені Харчишиній за чудове запрошення!Більше фото за посиланням - https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1745599412131089&type=3

Відбувся І етап Всеукраїнської олімпіади з психології

5 грудня на соціально-психологічному факультеті відбувся І етап Всеукраїнської олімпіади з психології. Серед учасників - найкращі вмотивовані студенти. Бажаємо успіхів та чекаємо на результати). Більше фото за посиланням - https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1745300255494338&type=3

Тетяна Боцян. "Про те, що найбільше вразило"

Останній мій тиждень в Варшаві був надзвичайно насичений. Проте, те, що найбільше мене вразило - це бібліотека Варшавського університету і за формою, і за змістом, і за кількістю відвідувачів. В бібліотеці в вільному доступі (підходиш, береш з полиці і працюєш) книги на 3-х поверхах з початку XX ст до 2017 р. включно!!!! Є кабінети для роботи людей з обмеженими можливостями, в тому числі для незрячих. Бібліотека працює до 22.00, а в період сесії - до 5 ранку!!! Тут студенти і викладачі університету можуть і працювати, і спати і їсти... Склалось враження, що дехто на період сесії просто переїзджає до бібліотеки)))

"7 картин на 7 небі" від Олени Харчишиної

На соціально-психологічному осінь офіційно продовжена ще на місяць! У нас триває "Оксамитовий сезон"! 30 листопада проект "Сім картин на 7 небі" радо зустрів напрочуд рідну і близьку для соціально-психологічного людину, раніше нашу колегу, сьогодні - докторку економічних наук, засновницю шахової школи "Інтелект", надзвичайно цікаву, багатогранну та успішну художницю Олену Харчишину. Говорили про мистецтво і про мистецтво поєднувати викладання в університеті, керівництво школою шахів та творчість, і про секрети успіху, і любов до того чим займаєшся, і знову про мистецтво та плани на майбутнє! Було щиро, відверто та натхненно! Бажаємо пані Олені зреалізувати задумане, відшукати неймовірні кольори майбутніх полотен, не зупиняючись на досягнутому, в чому Ви вже неймовірно успішна і гармонійна, підкорювати нові вершини, а ми - завжди раді новим зустрічам і новим творчим приводам для них! Спасибі нашим першокурсницям Діані Ренегель та Аліні Лісогурській за музично-поетичний супровід презентації, а пані Олені - яскраву зустріч та насолоду спілкування. Приємно, коли на соціально-психологічний повертаються наші.

Сергій Товщик разом із майбутніми соціальними педагогами долучилися до активностей у рамках проведення Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства"

28 листопада викладач кафедри соціальних технологій Сергій Товщик разом із майбутніми соціальними педагогами долучилися до активностей у рамках проведення Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства". Зокрема, у Міжнародний День боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, цьогорічною глобальною темою якого - "Не залишити нікого осторонь: зупинити насильство..." взяли участь в Інформаційній акції та браслетній кампанії "#Спільно твориТИ Житомир без насильства".

На соціально-психологічному факультеті стартували "Основи жестової мови"

28 листопада на соціально-психологічному факультеті стартували "Основи жестової мови"! Це 12 занять, цікаве спілкування та можливість ще на одну мову стати людиною. Ще більшою приємністю для нас є, що викладачкою-волонтеркою курсу стала студентка спец. "Соціальна педагогіка" Олександра Борисова. Звісно, перше заняття починаємо з основ, крепатури пальців та неймовірного натхнення від передчуття пізнання чогось незвіданого! А ще велике щастя, коли збираються навчатися та навчати разом студентки різних спеціальностей і курсів, випускниці та викладачі! З довгоочікуваним стартом нас!
До речі, наступне заняття відбудеться за тиждень - 5 грудня о 13 год в 702 ауд! та пам.ятаєте про домашнє завдання.

Відкрита лекція Певла Шеремета – відомого економіста та громадського діяча, керівника партнер компанії "proryv.in.ua"

28 листопада до Житомирського державного університету імені Івана Франка з відкритою лекцією завітав Певло Шеремета – відомий економіст та громадський діяч, керівний партнер компанії proryv.in.ua. Майстерня Стратегій. Студенти та викладачі мали можливість відверто поговоримо про те, як сучасна молодь може і повинна(!) власними ідеями та зусиллями створити справжній економічний Прорив в Україні та поставити спікеру власні найнейсподіваніші питання.
Павло Шеремета – український менеджер-економіст, засновник Києво-Могилянської бізнес-школи (KMBS), засновник Школи управління УКУ та екс-президент Київської школи економіки. Міністр економічного розвитку і торгівлі України (лютий-вересень 2014 року). Працював президентом Інституту Стратегії Блакитного Океану в Малайзії та радником малазійського прем’єра, коли тамтешню економіку визнали однією з найуспішніших в Азії.

Завершилося міжнародне стажування викладачів кафедри теоретичної та практичної психології Тетяни Коломієць та Оксани Шмиглюк

Завершилося міжнародне стажування викладачів кафедри теоретичної та практичної психології Тетяни Коломієць та Оксани Шмиглюк, що проходило у Вищій школі менеджменту у Варшаві (Польща) та тривало 1 місяць. Впродовж місяця наші викладачі мали змогу вивчати особливості організації навчально-виховного процесу у Польщі, знайомитися зі специфікою фахової підготовки психологів та перспективами їх подальшої професійної самореалізації, опрацьовувати наукову літературу, якою мають змогу користуватися польські студенти-психологи, відвідувати курси польської мови, що проводяться для першокурсників з України, знайомитися з особливостями діяльності органів студентського самоврядування тощо.
Найбільш вагомим результатом даного науково-педагогічного стажування стало підписання угоди між Вищою школою менеджменту у Варшаві та Житомирським державним університетом імені Івана Франка, яка відкриває нові можливості співпраці як для викладачів, так і для студентів усього університету, щонайменше на 10 років. Тетяна Володимирівна та Оксана Геннадіївна висловлюють слова вдячності пані Христині Терезі Панас – доктору психологічних наук, завідувачу кафедри психології Вищої школи менеджменту, за радушний прийом, усебічне сприяння та щирість й теплоту людського спілкування впродовж усього періоду стажування, а також ГО «Студентський польський клуб», у особі її голови ? Валентині Юсуповій, за організацію та супровід даного стажування.

Зміцнення міжнародних зв’язків на СПФ

20 листопада завершилось міжнародне стажування, що тривало місяць, завідувачки кафедри теоретичної та практичної психології психології доктора психологічних наук, професора Лариси Журавльової у відповідності до договору про співпрацю між Інститутом психології Університету Казимира Великого та соціально-психологічного факультету Житомирського державного університету імені Івана Франка. Основними завданням стажування був обмін досвідом в області наукової діяльності та організації навчального процесу в університетах. Надзвичайно цікавими та інформативними були лекції та заняття викладачів Інституту психології.
Основне, що вразило: - відсутність контролю та оцінювання з боку викладачів і деканату, та майже стовідсоткове відвідування занять студентами та їх активність; - студенти-заочники навчаються кожну суботу та неділю; - викладачі та студенти не знають, що таке Болонська система освіти; - велика зацікавленість українською наукою та практикою; - комфортні умови для навчання та праці; чистота та трепетне ставлення до історичних пам’яток.

23 листопада 2017 р. на соціально-психологічному факультеті відбулася обласна учнівська олімпіада з психології

В олімпіаді взяли участь 55 учнів шкіл, гімназій, ліцеїв, професійних училищ міста Житомира та Житомирської області. З вітальним словом виступила завідувач кафедри теоретичної психології та практичної психології доктор психологічних наук, професор Лариса Петрівна Журавльова. Крім виконання олімпіадних завдань учасники відвідали психологічні майстер-класи, побували на різних факультетах університету. Практичні психологи шкіл та викладачі кафедри мали можливість плідного діалогу, обміну професійними знаннями, для студентів-психологів олімпіада стала цінним практичним досвідом спілкування та взаємодії при проведенні масових заходів.

Студенти та викладачі соціально-психологічного факультету взяли участь у "Ярмарку вакансій"

23 листопада студенти та викладачі соціально-психологічного факультету взяли участь у "Ярмарку вакансій". Захід відвідали сотні випускників шкіл міста! Учні познайомилися з різноманіттям професій, які можна здобути в ЖДУ ім. І. Франка: спробували побувати на консультації у психолога, поспілкуватися з менеджерами, маркетологами, соціальними працівниками і не тільки! А також куштували смаколики.

На КВАРТИРНИК до СПФ

15 листопада соціально-психологічний був радий вітати всіх своїх друзів та гостей на Квартирнику. Друзі, спасибі всім, хто сьогодні був разом з нами! Спасибі всім нашим артистам, хто радував, смішив, засмучував, змушував хвилюватися, дивував та завдяки кому бігали мурашки і підходили сьози! Спасибі всім, хто провів години репетицій, підготовок та до останньої краплини подарував себе глядачеві! Спасибі і за те, що даєте можлиівсть разом з Вами творити, кожного разу долати все нові і нові виклики! Ми дякуємо нашим друзям - гурту My Generation не забуваєте свій факультет! А ще - спасибі Ангеліні Пастернак та Олександрі Кішці за неймовірну атмосферу та декор у нашій "квартирі". Спасибі Катерині Вдовенко та Володимиру Фещуку за фото та відео підтримку заходу! Ну і звісно, наш Квартирник не відбувся б без Вас! То ж ми безмежно дякуємо нашому глядачеві, що підтримував і проживав кожен номер з нами, хто попри щоденну завантаженість вніс нас в свій графік і завітав до нас, хто поважає працю тих, які запрошуючи чекали на Вас! А ще ми дякуємо мамам наших студентів, що вітали своїх дітей на сцені, та дякуємо нашим гостям факультету, студентам з Острога, що стали частинкою неймовірно дива під назвою творчість! Друзі, спасибі, що створюєте нашу СПФ родину, надихаєте та окриляєте! І до речі, Квартирник - таки найтепліший концерт року!.

Відкрита лекція Анни Каніос, професорки Університету імені Марії Кюрі-Склодовської у Любліні (Польща)

13 листопада на соціально-пихологічному факультеті лекцією «Соціальна робота у Польщі: можливості та перешкоди розвитку» розпочався візит пані Анни Каніос, докторки педагогічних наук, професорки, завідувачки кафедри соціальної роботи Університету імені Марії Кюрі-Склодовської у Любліні (Польща).

Студенти СПФ разом із викладачами та студентами університету побували на презентації нової книжки братів Капранових "Майдан. Таємні файли"

10 листопада студенти соціально-психологічного разом із викладачами та студентами університету побували на презентації нової книжки братів Капранових "Майдан. Таємні файли" та інших книжок авторів. Письменники в звичній для них доброзичливій і трохи гумористичній манері говорили про серйозні речі недалекої історії Майдану, акцентували увагу на важливість індивідуальної та суспільної пам"яті як уроку для майбутнього. Також всі присутні мали можливість придбали інші твори письменників і прийняти участь в автографсесії.

Вітаємо наших майбутніх соціальних педагогів з успішним дебютом на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі "Ліга педагогів"

9-10 листопада команда зі студенток 32 групи спец. "Соціальна педагогіка" Вікторію Соснівську, Тетяну Булуй, Катерину Ковальчук, Інну Сенько у супроводі завідувачки кафедри соціальних технологій Світлани Коляденко та викладача кафедри Сергія Котлового успішно дебютували на Першому Всеукраїнському фестивалі-конкурсі "Ліга педагогів" в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини. Команди змагалися у презентаціях агіт-реклам "Краща молодь світу", танцювальному конкурсі, інтелектуальному марафоні та ігровому батлі, крім того, окрасою візиту стала екскурія Національним дендропадком "Софіївка". Ми дякуємо організаторам за чудові емоції та враження та вітаємо нашу команду з успішним дебютом!

Майстер-клас з виготовлення топіарію для дітлахів та їх мам

Цього тижня ми з майбутніми соціальними педагогами продовжили нашу волонтерську ініціативу візитів в онкогематологічне відділення Житомирської обласної дитячої лікарні. Майстер-клас з виготовлення топіарію для дітлахів та їх мам провела студентка 42 групи Аня Буднік. Ми вдячні за неймовірний досвід, заряд позитиву дітлахам з мамами та спасибі за підтримку нашої ініціативи "Інклюзивному читальному залу" Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки ім.О.Ольжича та Людмилі Свободі, голові благодійного фонду "Разом до життя".

З профорієнтацією до смт Хорошів

10 листопада координатор профорієнтаційної роботи університету Сергій Ніколаєнко спільно з представником Вінницького регіонального Центру оцінювання якості освіти відвідали навчальні заклади смт Хорошів. Говорили про особливості вступної кампанії-2018, ознайомили майбутніх випускників зі спеціальностями.

Вітаємо наших спортсменів

Аннуся Голян, Олег Любарець, Кристина Ковальчук стали учасниками легкоатлетичного кросу до Дня студента. Особливі вітання Анні Голян, студентці 12 групи, яка зайняла перше місце в святковому забігу серед дівчат.

Студенти 12 групи відвідали Центр ресоціалізації наркозалежної молоді "Твоя перемога"

9 листопада студенти 12 групи разом з викладачем кафедри соціальних технологій Сергієм Товщиком відвідали Центр ресоціалізації наркозалежної молоді "Твоя перемога". Психологиня Центру Наталья Горбова розповіла про структуру діяльності мережі центрів ресоціалізації в Україні, ознайомила з технологією практичної роботи закладу та дозвіллям реабілітантів. Дякуємо випускниці соціально-психологічного факультету Наталії Горбовій за багаторічну співпрацю з факультетом

З профорієнтацією до КЗ "Житомирського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей"

9 листопада викладач соціально-психологічного факультету Сергій Ніколаєнко спільно з представником Вінницького регіонального Центру оцінювання якості освіти відвідав КЗ "Житомирський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей". Говорили про особливості вступної кампанії-2018, ознайомили майбутніх випускників зі спеціальностями ЖДУ

Майбутні соціальні педагоги дебютували на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі "Ліга педагогів"

9 листопада студентки 32 групи спеціальності "Соціальна педагогіка" Вікторія Соснівська, Катерина Ковальчук, Інна Сенько та Тетяна Булуй разом із завідувачкою кафедри соціальних технологій Світланою Коляденко та викладачем кафедри Сергієм Котловим розпочали участь у Першому Всеукраїнському фестивалі-конкурсі "Ліга педагогів" в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини, що триватиме 9-10 листопада. Позаду вже два конкурси! І ми бажаємо дівчатам успіху завтра та тримаємо за них кулачки!

Кафедра економіки, менеджменту і маркетингу разом зі студентами відвідали мальовничий куточок України – місто Бердичів

8 листопада 2017 року кафедра економіки, менеджменту і маркетингу разом зі студентами відвідали мальовничий куточок України – місто Бердичів, яке зберігає давні таємниці та легенди. У Бердичеві ми побачили багато величних середньовічних будівель, кожна з яких має свою історію та познайомилися з одним із найбільших виробничих підприємств. Всі отримані враження, емоції та світлини хочеться представити у вигляді «пенталогії»:
І частина – «Санктуарій Матері Божої Бердичівської»;
ІІ частина – Бердичів – історичний!»;
ІІІ частина – «Бердичів – писемний!»;
ІV частина – «Бердичів – Єврейський Париж»;
V частина – «Бердичів – виробничий».

Студентки 52 групи відвідали Житомирський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів

8 листопада 2017 року студентки 52 групи соціально-психологічного факультету, разом з Ілліною Ольгою Володимирівною відвідали Житомирський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Працівники закладу (методист, вихователі, медсестри) люб'язно погодились розповісти про свій заклад, а також провести екскурсію класами, в яких займаються з дітьми.

З профорієнтацією до Н.-Волинського та смт. Пулини

7 листопада викладачі і студенти соціально-психологічного факультету разом з колегами з інших факультетів / інститутів Житомирського державного університету ім.І.Франка спільно з представниками Вінницького регіонального Центру оцінювання якості освіти відвідали навчальні заклади м. Н.-Волинького та смт. Пулини. Говорили про особливості вступної кампанії-2018, ознайомили майбутніх випускників зі спеціальностями ЖДУ.

Проект «Інноваційний університет та лідерство» за участі доцента кафедри соціальних технологій Ситняківської Світлани Михайлівни

Закінчилася перша частина проекту «Інноваційний університет та лідерство», фаза III-Інновації та відносини з оточенням, у якому бере участь доцент кафедри соціальних технологій Ситняківська Світлана Михайлівна. Проект передбачає підготовку лідерів, готових впроваджувати інновації в систему вищої освіти України. Цей проект здійснювався на базі Варшавського університету (Варшава) та Ягелонського університету (Краків). У межах проекту слухачам були проведені лекції та тренінги кращими професорами Варшавського та Ягелонського університетів: Мачеєм Дущиком, Єжи Возніцьким, Анною Гіза-Полещук, Войчехом Совою та багатьма іншими. Закінчення проекту передбачається у травні 2018 року, коли будуть представлені результати втілення проектів учасниками у ВНЗ, які вони представляють.

Посвята першокурсників у "Однокашники"

Домашнє, тепле та смачнюче свято - посвята першокурсників у "Однокашники" сьогодні відбулася на СПФ! Студенти та викладачі разом скуштували студентської каші вперше, готуючись разом за роки навчання спробувати радіть, щастя, успіх на смак ! Першокурсники мали можливість представити свої творчі здібності та презентувати візитівку своєї групи разом з куратором, а ще заприсягнутися в вірності до майбуньої професії та отримати свої корпоративні браслети зі спеціальності! Спасибі Inna Slobodenyuk за карколомні випробування для наших першокурсників та маленькій Наталочці за зворушливе виконання гімну СПФ разом з усім факультетом ;) Друзі, ми вітаємо Всіх Вас у дружній родині СПФ! Більше фото за посиланням - https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1712262188798145&type=3

Cтуденти спеціальностей «маркетинг», «менеджмент» та «економіка» побували на ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат»

2 листопада студенти спеціальностей «маркетинг», «менеджмент» та «економіка» побували на ознайомчій екскурсії на ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат». Відвідувачів ознайомили з історією створення, системою управління і функціонування підприємства, а також показали всі стадії виробничого процесу. Студенти мали змогу поставити запитання щодо особливостей організаційної побудови підприємства, внутрішнього і зовнішнього середовища його функціонування, на які отримали вичерпні та цікаві відповіді. На завершення зустрічі була надана можливість продегустувати новинки продукції, яку виготовляє підприємство. Щиро дякуємо керівництву ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат» та Катерині Маляновській (випускниці ЖДУ імені І.Франка) за організацію і проведення цікавої пізнавальної екскурсії та можливість «занурити» студентів у реальні умови функціонування сучасного вітчизняного підприємства! Результатом екскурсії стало отримання домовленостей щодо проходження практики студентами кафедри економіки, менеджменту і маркетингу Житомирського державного університету імені Івана Франка на ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат» у майбутньому.

На СПФ знову звучить поезія

Листопад для Вечорів вільної поезії особливий, адже вже рік, як на соціально-психологічному створена творча лабораторія для закоханих у слово! За цей час не порахувати прочитаних та списаних віршами сторінок, не порахувати представлених сучасних авторів, але ми з трепетом чекаємо і пам'ятаємо всіх наших читачів та слухачів! Отож, сьогодні було по-справжньому затишно, по-домашньому тепло, а ще як ніколи радісно від авторських дебютів та вже улюбленої сучасної української поезії! Друзі, щиро дякуємо усім за неймовірно теплу та затишну, поетично окрилену осінь на СПФ! Дякуємо за щирі емоції та посмішки, дякуємо за радість та насолоду спілкування! Більше фото за посиланням - https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1711581278866236&type=3

Лекція випускника фулбратівської програми, юриста Марка Опанасюка

1 листопада на соціально-психологічному факультеті відбулася лекція випускника фулбратівської програми, юриста Mark Opanasiuk на тему: "Правила успішних переговорів для досягнення власних цілей". Під час заходу відбулася презентація можливостей Програми імені Фулбрайта в Україні, консультаційних центрів EducationUSA і Посольства США Більше фото за посиланням - https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1711025428921821&type=3

Налагоджуємо нові контакти

1 листопада декан СПФ Тетяна Боцян, доцент кафедри теоретичної і практичної психології Людмила Котлова та завідувачка кафедри іноземних мов і новітніх технологій навчання Наталія Андрійчук відвідали з дружнім візитом Уманський державний педагогічний університет ім. Павла Тичини, де ближче познайомились з діяльністю навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти, факультету соціальної та психологічної освіти та факультету іноземних мов. Дякуємо колегам з Умані за теплий прийом, а особливо Кобернику О.М. та Чирві О.Г.

Наші за кордоном

Завідувачка кафедри теоретичної та практичної психології, доктор психологічних наук, професор Лариса Петрівна Журавльова перебуває наразі на стажуванні у Інституті психології Університету Казимира Великого в Бидгощі (Польща). Цікаві лекції, обмін досвідом, спілкування з колегами-іноземцями, консультації аспірантів - і це лише частина насиченого першого робочого тижня. Лариса Петрівна ділиться першими враженнями: "Позитивній та швидкій адаптації сприяли гостинність наших польських колег: директора інституту, професора Януша Тремпали, заступника директора, доктора психологічних наук М. Басінської, доктора психрлогічних наук Г. Ліберської, аспірантів, магістрантів, студентів."

День психології у Житомирській ЗОШ №26

"Цікаво, креативно, інформативно, практично..." Так рефлексують вчителі та учні ЗОШ №26 про День психології у школі. Дякуємо практичним психологам освітніх закладів міста, викладачам соціально-психологічного факультету ЖДУ імені Івана Франка за гарні майстерні, а ЗОШ №26 за відкритість та любов до психології.

Викладачі кафедри теоретичної та практичної психології прибули на місячне стажування до Вищої школи менеджменту у Варшаві

Викладачі кафедри теоретичної та практичної психології Коломієць Тетяна Володимирівна та Шмиглюк Оксана Геннадіївна прибули на місячне стажування до Вищої школи менеджменту у Варшаві. Впродовж місяця викладачі будуть знайомитися з особливостями організації навчально-виховного процесу в університеті, специфікою методики викладання психологічних дисциплін, вивчати педагогічний досвід та інноваційні методи польських колег, налагоджувати співпрацю між університетами. Про радушний прийом наших колег потурбувалася їхній куратор - завідувачка кафедри психології, чарівна пані Христина Тереза Панас. Дане стажування було організоване головою ГО «Студентський польський клуб» пані Валентиною Юсуповою.

З профорієнтацією до Андрушівки

26 жовтня викладачі кафедри теоретичної та практичної психології Ксенія Гавриловська та Тарас Кулаковський, а також студентки СПФ Наталія Кужель, Вікторія Рудницька та Діана Гекалюк долучилися до Ярмарки професій (м. Андрушівка). Презентували університет та спеціальності соціально-психологічного, говорили про особливості вступу, можливості, що відкриває навчання та перспективи подальшого працевлаштування

Вечір затишного кіно стартував

"Повернення додому — цікава штука: знайомі картини, звуки, запахи... єдиний, хто змінився — ти сам" (Бенжамін Баттон)
26 жовтня в нас стало ще більш затишно та натхненно, адже вже стартували Вечори затишного кіно. Сьогодні розгадували оскароносну "Загадкову історію Бенджаміна Баттона" про долю унікальної людини, про людей і події, що чекають попереду, про любов, яку він знайде і втратить, про радощі життя і смутку втрат і про те, що залишається з нами поза часом

Майбутні соціальні педагоги дебютували з форум-виставами

24-25 жовтня для студентів 32 групи були як ніколи насиченими та креативними, адже студенти дебютували та водночас звітувалися своїми форум-виставами з дисципліни "Основи сценарної роботи соціального педагога". Цьогоріч для глядача-актора було представлено чотири форум-вистави на гостру соціальну тематику, в яких студенти випробували свої літературні й акторські здібності, вміння імпровізувати та зрежисерувати захід. Форум-вистава дає хороший експериментальний майданчик для пошуку різних конструктивних шляхів вирішення проблеми, поставленої на початку вистави, пропрацьовувати та вирішувати ситуацію. Дякуємо нашим активним глядачам та студентам 32 групи за яскравий творчий дебют і креативний післясмак і вже неймовірне почуття очікування вас всіх вже в інтерактивних виставах!
Більше фото за посиланнями:
"Чужі рідні люди" - https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.126977511338727&type=3
"7я" - https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.126863941350084&type=3
"За трьома капцями" - https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.127061157997029&type=3
"Життя за життя" - https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.126855848017560&type=3

Студенти 32 групи відвідали державну установу "Житомирська установа виконання покарань (№8)"

23 жовтня студенти 32 групи у супроводі викладача кафедри соціальних технологій Сергія Товщика відвідали державну установу "Житомирська установа виконання покарань (№8)". Майбутні соціальні педагоги на власні очі побачили місця тримання осіб, які перебувають у конфлікті з Законом. Відвідувачі змогли ознайомитись з умовами перебування у слідчому ізоляторі, порядком відбування покарання засудженими різних категорій, кімнатою психологічної розгрузки для засуджених і ув’язнених. Студенти розглядали облаштування камер, мали можливість порівняти умови утримання неповнолітніх ув’язнених зі звичайною камерою СІЗО та карцеру. Побачили студенти клас навчально-консультаційного пункту і спортзал для неповнолітніх, їхні дворики для щоденної прогулянки

Студенти СПФ завітали до Житомирського військового госпіталю

Чудовим завершенням Покровського благодійного ярмарку став сьогоднішній візит студентів соціально-психологічного до Житомирського військового госпіталю разом з активною волонтеркою установи Галиною Вишневською. Завдяки зібраним за час Ярмарку коштам, подарували відділенню неврології водонагрівач для процедурної кімнати та пригостили хлопців, які пербувають на лікуванні, яблуками, печивом, цукерками та домашніми штрудлями. Кілька годин спілкування з хлопцями та яскраві осінні фото на пам'ять про добру справу стали чудовим завершенням неймовірно насиченого тижня. Друзі, ми дякуємо всім Вам за підтримку та допомогу. Більше фото за посиланням - https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1698767920147572&type=3

Презентація Стипендіальної програми «Завтра.UA»

20 жовтня на соціально-психологічному відбулася презентація Стипендіальної програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука. Спасибі Тетяні Коваль, провідній фахівчині відділу аспірантури та докторантури, за змістовну презентацію Програми та можливості для стипендіатів. Більше інформації за посиланням - http://zavtra.in.ua/about/us/

Квест-посвята у першокурсники

В День народження Університету на наших першокурсників чекало справнє випробування та довгочікуваний сюрприз! Першокурсників чекав справжнісінький квест, насичений креативними завданнями, веселощами та крутим настроєм! Обряд ініціації виявився успішним, адже у нагороду за виконані завдання, першокурсники урочисто отримали свої студентські квитки, що завідчують їх приналежність до найкращого соціально-психологічного факультету! Спасибі студентському братству СПФ за чудову ідею і її креативне втілення! Більше фото за посиланням - https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1698002270224137&type=3

Студенти та викладачі СПФ грають у волейбол

19 жовтня відбувся студенсько-викладацький матч з волейболу на соціально-психологічному факультету. Учасники отримали неймовірні позитивні емоції та враження, а глядачі - видовищну гру. Ми вітаємо наші команди переможців і з нетерпінням чекаємо наступних матчів. Більше фото за посиланням - https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1697816320242732&type=3

Танцювальний флешмоб "Яків"

18 жовтня студенти та викладачі з величезною приємністю "зтанцювали" подарунок. Танцювальний флешмоб "Яків" - подарунок соціально-психологічного до Дня народження Житомирського державного університету імені Івана Франка. Більше фото за посиланням - https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1696630777027953&type=3

Тюльпанове серце від СПФ

Традиційно соціально-психологічний в День народження Університету дарує своє неймовірне тюльпанове серце! Шукаймо себе на фото, а весною - свої тюльпани на клумбі ;) Ми дякуємо всім студентам та викладачам факультету за небайдужість, активність та працю! І сподіваємося, що зовсім скоро нас радуватиме нове неймовірної краси студентсько-викладацьке серце, що з трепетом заб.ється у грудях факультету новими потужними проектами, новими успіхами та креативом! Такі події справді надихають... Дякуємо! Більше фото за посиланням - https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1695703453787352&type=3

"Що? Де? Коли?"

17 жовтня відбувся 3-й турнір "Що?Де?Коли?". В цьому році участь взяли 4 команди, які були розподілені за курсами. Інтелектуальна гра складалась з 5 турів. Всі команди отримали майже однакову кількість балів, тому вирішальним в цьому турнірі стало фінальне питання. Результати: 1 місце - команда 4 курсу, 2 місце - команда 2 курсу, 3 місце - команда 1 курсу, 4 місце - команда 3 курсу. Висловлюємо подяку всім учасникам заходу. Вітаємо переможців!!!
Більше фото за посиланням - https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1695748630449501&type=3

Святковий концерт до Дня народження Університету

Приємно, коли в День народження Університету наші викладачі отримують відзнаки! Ми вітаємо колег, бажаючи подальших здобутків у викладацькій та науковій діяльності!

Всесвітній день паліативної допомоги

12 жовтня майбутні соціальні педагоги разом з Інною Палько та Сергієм Товщиком долучилися до заходів присвячених Всесвітньому дню паліативної допомоги, що проводяться з метою покращення якості життя людей на кінцевій стадії невиліковної хвороби, відвідавши соціальний концерт "Подаруй шанс", де стали учасниками молодіжного флешмобу "Зніми рожеві окуляри". Більше фото за посиланням - https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1691133870910977&type=3

Вітаємо магістрів з отриманням студентського квитка

12 жовтня наші магістри отримали студентські! Бажаємо зберегти почуття духу справжнього студентсва, успіхів у всіх сферах життя, наснаги на нові звершення та сталості у професійному розвитку. Більше фото за посиланням - https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1690972050927159&type=3

"7 картин на 7 небі" від Наталії Мощенко

11 жовтня на соціально-психологічному у проекті "7 картин на 7 небі" з казково-красивою виставкою дебютувала художниця-ілюстраторка Наталія Мощенко. Картини захоплюють яскравістю кольорів та промальовкою деталей, глибиною образів та композиційною довершеністю. Історія успіху художниці та "коментарі" її маленького сина подарували присутнім незабутню атмосферу світлої радості, безпосередності та дитячого захоплення. Насолодитися виставкою можна буде до середини листопада. Більше фото за посиланням - https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1690183591006005&type=3

Візит студенток-першокурсниць до Центру соціально-психологічної реабілітації для дітей "Сонячний дім"

10 жовтня студентки-першокурсниці спец. "Соціальна робота" разом з Сергієм Товщиком та старшокурсницею Наташею Кужель мали перше практичне заняття в Центрі соціально-психологічної реабілітації для дітей "Сонячний дім". На занятті ознайомилися зі структурою, формами та методами роботи в закладі та познайомилися з дітьми, які на разі перебувають в Центрі. Візит до Центру став початком майбутніх соціально-педагогічних практик студентів соціально-психологічного факультету

Соціально-психологічний подорожує

7 жовтня соціально-психологічний завітав та відчув на смак і на дотик враження від одного з семи чудес України - стародавньої Хотинської фортеці, неприступного бастіону, що вже більше восьми століть береже пам"ять про героїчну історію рідної землі та народу, а також завітали до перлини Поділля - міста Кам"янця-Подільського, історична частина якого наповнена різнобарвністю поєднання культур народів, архітектурою різних епох і напрямів, вражає поєданням неповторного стилю, смаку, що й до сьогодні наповнює місто власною автентичністю і оригінальністю, захоплює дух загадковістю і таємничістю. Ще однією приємністю став фестиваль повітряних куль та вечірня прогулянка старим містом. Друзі, шукайте себе на фото та приєднуйтеся до нас в наступних подорожах. Більше фото за посиланням - https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1687392141285150&type=3

Візит майбутніх соціальних педагогів до "Сонячного дому"

5 жовтня студентки 42 групи разом з викладачем кафедри соціальних технологій Інною Літягою відвідали Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей "Сонячний дім", де мали змогу ознайомитись з особливостями роботи Центру та специфікою роботи соціального педагога у даному закладі. Особливим щирим моментом для студенток стало знайомство та спілкування з вихованцями Центру

На соціально-психологічному знову звучить поезія

4 жовтня на соціально-психологічному знову звучить поезія! На календарі осінь, а нам нестримно хочеться зберегти трошечки тепла та затишку! Спасибі всім нашим друзям, хто разом з нами співтворив на Вечорі вільної поезії! А ще, неймовірно приємно, коли до нас повертаються наші випускники!

ВКЛЮЧАЙСЯ-ДОЛУЧАЙСЯ-ПРИГОЩАЙСЯ

Друзі, Покровський ярмарок триває! Найсмачніші "Бургер з 7 неба" та "БутерБрат" чекають на тебе! Долучайтеся до нас!

Лекція: «Інтернет-маркетинг. Основи і тренди»

3 жовтня студенти та викладачі соціально-психологічного факультету відвідали лекцію на тему: «Інтернет-маркетинг. Основи і тренди», проведеною виконавчим директором, практикуючим маркетологом «Агентства Інтернет-маркетингу Дмитра Дімбровського» Оксаною Корсун. Були розкриті основні питання щодо специфіки діяльності підприємств інтернет-маркетингу, особливостей роботи SEO-спеціалістів, коперайтерів, маркетологів, SMM-спеціалістів тощо. Всі учасники отримали нові знання, цікавий досвід та можливість подальшого навчання в цій сфері. Охочих запросили на навчання в перші Школі коперайтингу

Підготовка клумби до тюльпаново серця розпочата

Друзі, сьогодні зробили ще крок до того, щоб навесні у нас знову розквітло тюльпанове серце! На разі, розпочали готувати клубму! Приєднуйтеся до прибирання нашої клумби в середу (4 жовтня) об 11.20!
PS. Осінні квіти агератуму та чорнобривців вже сьогодні створюють теплу і затишну атмосферу на кафедрах факультету/ Більше фото за посиланням - https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1682445075113190&type=1

На СПФ стартував Покровський благодійний ярмарок

Друзі, сьогодні стартував Покровський благодійний ярмарок! Запрошуємо не тільки посмакувати, але і стати активним учасником - волонтером та створювати наймачніші "бургери з 7 неба", а також будемо раді Вашим авторським кулінарним шедеврам!

День працівника освіти на СПФ

День працівника освіти на соціально-психологічному святкували традиційно креативно та активно: на факультеті, починаючи з пар і завершуючи деканатом, тривав день самоврядування! Неймовірним подарунком став традиційний "Концерт на сходах" - як завжди все на найвищому рівні! Дякуємо за неймовірне свято та вітання! Більше фото за посиланням - https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1678564568834574&type=1

Висадження іменного куща троянди до дня народження ННІ педагогіки

Друзі, сьогодні разом з Володимиром Літньовим висадили іменний трояндовий кущ, який соціально-психологічний факультет подарував ННІ педагогіки з нагоди 10-річчя з побажаннями розвитку та процвітання!
PS. Продовжуємо висаджувати нашу Трояндову алею до Дня народження університету!Більше фото за посиланням - https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1678649155492782&type=1

Профорієнтаційна робота на соціально-психологічному стартувала

28 вересня 2017 року викладачі соціально-психологічного факультету Ніколаєнко Сергій Миколайович, Котлова Людмила Олександрівна та Котловий Сергій Анатолійович спільно із студентками Гекалюк Діаною, Рудніцькою Вікторією взяли участь в «Ярмаці професій» у м.Баранівка, де мали можливість зустрітися із випускниками шкіл та ознайомити їх із особливостями отримання професії на нашому факультеті, перевагами навчання, перспективами працевлаштування. Дякуємо організаторам за запрошення!

Фестиваль першокурсників

Друзі, 27 вересня Фестиваль першокурсників відкрив серію мистецьких проектів на СПФ! Магія СПФ сьогодні втілила в життя мінімум одне неймовірне бажання загадане нашими першокурсниками, які дебютували сьогодні на сцені як учасники та в залі як глядачі Фестивалю першокурсників - неймовірно яскравого, та найдзвичайно різноманітного за жанровістю виступів на дотик теплого та щирого на смак емоцій і вражень від енергії творчості наших першокурсників! Більше фото за посиланням - https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1676856415672056&type=1

Peace Begins With Us

21 вересня соціально-психологічний факультет долучився до Всеукраїнської акції "День Миру in UA 2017", приєднавшись разом з 65 учасниками різних міст України до відзначення Міжнародного дня миру. Ми дякуємо студентам, викладачам та всім активним і креативним, хто створював разом з нами малюнок на асфальті "Мир починається з любові". Ми спробували спинити мить і спіймати в об.єктив Ваші малюнки та меседжі! І справді - мир починається з нас! Більше фото за посиланням - https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1671618859529145&type=3

Студенти 32 групи створили атмосферний вечір поезії

Друзі, 20 вересня студенти 32 групи, готуючи виконання до креативних завдань дисципліни "Основи сценарної роботи", натхненно ділилися власними вміннями, читали свої улюблені поезії, також прозвучала одкровенням і власна авторська поезія! Новий формат Вечора вже сьогодні може бути чудовим запрошенням на наступний! Спасибі студентам 32 групи, що подарували непідробні щирі та хвилюючі емоції та переживання усім, хто завітав до тренінгового центру! PS. Новим символом Вільної поезії Вільних людей пропонуємо від сьогодні вважати літак, що гордо розправляє крила в польоті до мрії! Більше фото за посиланням - https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1670826722941692&type=1

Презентація курсів польської мови

Друзі, 20 вересня відбулася презентація курсів польської мови від Валентини Юсупової, голови громадської організації «Студентсько-польський клуб». Зареєструватися можна за посиланням - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfTW6F6BSfCyx3hyr76YtOhHqUfUDoVvW1D3wYI-OyOCDJATg/viewform

Адаптаційний тренінг для першокурсників

Друзі, продовжуємо традицію адаптаційних тренінгів для першокурсників! Цьогоріч першими пізнавати всі особливості життя на соціально-психологічному першокурсники розпочали з Вікторією Кошелюк та Лесею Олійник. Спасибі за потужний старт для 14 групи та чекаємо цікавих новин від наступних груп першокурсників.

Вітаємо магістрантку 73 групи соціально-психологічного факультету Ольгу Ткачук

Вітаємо магістрантку 73 групи соціально-психологічного факультету Ольгу Ткачук з отримання стипендії Житомирського міського голови! Зичимо Ользі подальших професійних здобутків та успіхів у всіх її починаннях!

Навчання в школі толерантності

Нещодавно доцент кафедри теоретичної та практичної психології К.П. Гавриловська взяла участь у тренінгу Школа толерантності з питань ВПО (внутрішньопереміщених осіб) та ЛЖВ (людей, що живуть з ВІЛ)". Тренінг проходив у сакральному для всіх українців місці - на острові Хортиця. Завдяки професійній та злагодженій роботі тренерів та організаторів наша група мала можливість ознайомитися з особливостями роботи громадських організацій у Запоріжжі, обговорити міфи та стереотипи щодо ВІЛ, отримати вичерпну інформацію про особливості психоконсультаційної роботи з ВІЛ-позитивними людьми. Більше інформації за посиланням - http://genderz.org.ua/poinformovanist-yak-krok-do-porozuminnya-shkola-tolerantnosti-z-pitan-vpo-ta-lzhv-u-vidgukah-yiyi-uchasnits/

Презентація Ради Студентського Братства СПФ для першокурсників!

Друзі, 13 вересня відбулася презентація Ради Студентського Братства СПФ для першокурсників! Запрошуємо студентів долучатися до наступних комітетів:
- навчально-науковий комітет - голова Тетяна Ільніцька;
- редакційно-інформаційний комітет - голова Катерина Вдовенко;
- культурно-масовий комітет - голова Влад Дранківський;
- комітет зв.язків з громадськістю - голова Анастасія Янішевська;
- фінансовий комітет - голова Альона Волощук;
- волонтерський комітет - голова Вікторія Соснівська;
- соціально-побутовий комітет - голова Аліна Гаврилюк;
- професійно-орієнтаційний комітет - голова Катя Мельник;
- комітет фізичного виховання та спорту - голова Олег Любарець.
Рада студентського братства чекатиме САМЕ НА ТЕБЕ. Не пропусти свій шанс. Будуймо майбутнє на СПФ разом.

Навчання в першій столиці Польщі

8 вересня разом з Миколою Орликовським, деканом Гнезнінської Вищої Школи "Міленіум", к.е.н., доц., відмінником освіти України, говорили про можливості отримання польського диплому від Гнезнінської Вищої Школи. Додаткову інформацію можна дізнатися тут - ПРЕЗЕНТАЦІЯ

Вечір вільної поезії знову на СПФ

6 вересня на соціально-психологічному знову звучить поезія! Вечір вільної поезії знайшов нову чудову локацію, багато нових друзів, очі яких горять запалом та життям! Неймовірна поетична осінь розпочалася з оголеного спілкування в чистому-живому-неповторному процесі співтворчості, у справжньому відчуванні-переживанні, що закарбоване в слові, в поетичному відображенні реальності! Більше фото за посиланням - https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1658491274175237&type=1&pnref=story

"7 картин на 7 небі" від Аліни Далініної

Проект "7 картин на 7 небі" знову на СПФ! 6 вересня неймовірно яскраво та легко знайомилися з Аліною Далініною та її виставкою картин #стихпростул! Творчість Аліни вражає неординарністю та оригінальністю, а мотивуючі слова - захоплюють, дарують крила та надихають летіти за мрією! Приємно, що відкриття традиційного проекту факультету відвідали адміністрація університету - в.о. ректора А.Шевчук та проректори Л.Янович та Н.Сейко, викладачі та студенти ЖДУ! Яскравим акцентом став авторський музично-поетичний супровід презентації від студентів університету Євгена Коваленка та Андрія Мельника! А ще - тепер на соціально-психологічному є свій власний стілець здійснення бажань дизайну Аліни Далініної! Запрошуємо прочитати виставку та загадати своє омріяне бажання! Виставка траватиме до кінця вересня! Більше фото за посиланням - https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1658120100879021&type=3

Перший старостат на СПФ!

Стартували! Вітаємо старост першого курсу з новим статусом! Вітаємо всіх старост з початком та бажаємо насичено цікавого начального року, успіхів у навчанні та гарних результатів прийдешньої сесії!

Перший старт для першокурсників соціально-психологічного факультету

1 вересня пролунав Перший дзвінок для #окрилених_мрією 75 першокурсників соціально-психологічного факультету! Сьогодні для них все було новим - університет, одногрупники та викладачі, а ще - перша пара та знайомство з майбутньою професією ! Родина СПФ щиро вітає своїх першокурсників та бажає цікавого навчання, нових друзів та вдалого складання майбутніх сесій, а ще - не зраджувати своїм мріям та завжди на відмінно складати найважчий життєвий екзамен - бути Справжніми Людьми!