Новини соціально-психологічного факультету

Про факультет Деканат Кафедри факультету Студентське братство Наукова діяльність Проекти факультету Новини

Фестиваль практичної психології на СПФ

Фестиваль практичної психології на соціально-психологічному - СТАРТУЄ))) Чекаємо всіх бажаючих!
Будемо раді бачити саме ВАС!
Реєстрація на майстер-класи за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJBnW4QdcRHvGB5EeBHACyRzBDz8RNECyeb_BMohuIm6iqRg/viewform

Магістри за крок до випуску

Впродовж 20-26 січня тривають державні іспити у магістрів на СПФ, зокрема, захист магістерських робіт. Доброзичлива, конструктивна атмосфера, багато питань, наукові дискусії. Приємно бачити, як наші студенти виросли за ці роки.

ЖДУ ім. І. Франка космічний

17 січня в.о декана соціально-психологічного факультету Т.В. Боцян та студентка 36 групи Тетяна Ільніцька відвідали зустріч з дочкою нашого земляка С.П.Корольова - Н.С.Корольовой разом з сином та відомим космонавтом О. П. Александровим. Зустріч була насиченою багатьма цікавими фактами про Сергія Павловича Корольова, про минуле ракетобудування та космонавтики ... про сучасність та майбутнє в цій галузі.

СПФ мистецький

Чудовим завершенням тижня стало запрошення від Оксани Горай на виступ хору "Rejoice". Концерт "Віфлеємька зірка" був справжнім різдвяним дійством. Для нас великою приємністю була участь у концерті Оксани Горай. Р.S. А приємним доповненням до концерту стала зустріч з багатьма нашими випускниками.

No Hate Speech Movement

11-12 січня стартував семінар «Протидія мові ненависті та дискримінації через освіту з прав людини» для педагогів, тренеркою на якому стала викладач кафедри соціальних технологій Інна Палько. На семінарі презентувати соціальну фотовиставку «Справжня «реальність»: життя без ярликів», розпочали сесію по роботі з посібником «Закладинки», де досліджували дерево «мови ненависті» та створювали макет сайту школи, дружнього до #No_Hate_Speech_Movement. Приємним бонусом семінару стала присутність на ньому випускників СПФ.

Магістрант соціально-психологічного факультету Юрій Манілов нещодавно повернувся з Королівства Марокко

Магістрант соціально-психологічного факультету Юрій Манілов нещодавно повернувся з Королівства Марокко, де перебував у відрядженні від Українського державного центру міжнародної освіти та стажувався у Посольстві України у Королівстві Марокко у місті Рабат. У ході стажування, Юрій допомагав з оформленням документів для отримання віз марокканським абітурієнтам, які бажають навчатися в Україні. Враженнями від поїздки студент ділиться у фейсбуці: https://www.facebook.com/groups/200489849975394/

Мала академія наук. Конкурс наукових робіт з психології (міський етап)

29 грудня викладач кафедри практичної психології та психотерапії Тетяна Майстренко вчергове мала приємність бути у журі конкурсу. Учасники радували цікавими темами, умінням триматися, влучними питаннями до конкурентів та хорошим настроєм. Приємно було бачити серед манівців учасників обласної олімпіади з психології та майбутні з учасників конкурсу наукових робіт з психології, який буде проводитися у лютому 2017 р. на соціально-психологічному факультеті.

Друзі,

#СПФ_новорічний вітає з Новим Роком студентів та викладачів, випускників, а також друзів та партнерів факультету! Ми вдячні кожному з Вас, що разом з нами створюєте справжню #магію_СПФ, надихаєте успіхами та усмішками, вражаєте здобутками та звершеннями, допомагаєте підтримувати традиції #СПФ та разом з нами творите нову історію! Друзі, ми бажаємо невичерпного натхнення, впевненості та впертості, щоб достойно крокувати вперед, мудрості, щоб скористатися всіми можливостями, що дарує нам доля, невтомності, щоб мріями, бо вони [мрії] таки здійснюються, а ще ми бажаємо поруч достойних ТИХ, які даруватимуть Вам крила!

Звіт в.о. декана Т.В. Боцян

21 грудня в актовій залі ЖДУ відбулися збори трудового колективу соціально-психологічного факультету, де за 2016 р. звітувалася в.о. декана, к.е.н., доцент Боцян Т. В. Звіт успішно схвалено. В публічному доступі звіт можна буде знайти на порталі університету

Hаймиліший новорічний проект СПФ

13 грудня #наймиліший_новорічний_проект_СПФ феєрично завершився і ми нарешті можемо впізнати у цих чудових новорічних сніжинках, принцесах, білочками, цукерочками... список можна продовжувати і продовжувати, викладачів СПФ! Отже, знайомимося! Ми також дякуємо всім, хто активно намагався розгледіти в дитячих світлинах наших викладачів: Наталці Сидоренко, Дмитрові Мельнику, Анастасії Шлапак, Ірині Базилюк, Наталії Снігур, а особливо вітаємо трійку наших найпроникливіших переможців - Вікторії Шевчук, Тетяні Слюсар, Анні Байдюк!

Новочірна_магія_СПФ

Створювати магію СПФ легко і натхненно, коли поруч талановита студентсько-викладацька команда! Для нас цьогоріч 13 грудня - це #СПФ_новорічний, адже на факультеті саме цього дня чекали в гості Святого Миколая. Насправді дива розпочиналися значно раніше, коли в актовій залі чудом з.явилася новорічна ялинка, а на факультеті розпочали роботу новорічні майстерні (всі бажаючі створювали чудові образи за допомогою аквагриму та виготовляли солодкі новорічні ялинки). А далі - новорічне свято! і поки наші аніматори розважали малюків, на сцені традиційно творили магію СПФ студентсько-викладацькі дуети! І от, нарешті, і Він завітав до нас, і не сам, а з подарунками та .... зі справжнім снігом ! що ж, створювати магію СПФ легко, адже найбільша #магія_СПФ у світлих посмішках малюків і дорослих, що можуть по-домашньому, разом усім факультетом, зустрічати свято, найбільша магія у щирих оплесках, у безкінечних репетиціях, що перемішані з іспитами, найбільша магія у серці кожного з НАС! Величезне спасибі всім, хто створює цю магію разом з нами

Час підводити підсумки

10 грудня завершилася осіння серія майстер-класів та воркшопів для старшокласників "Майстерня успіху від СПФ". Приємно, що інтерес до професій виявився стійким і деякі школярі відвідали усі (чи майже усі) майстер-класи. Важливо, що разом з учнями працювали й дорослі психологи. Дякуємо за активну участь та докладені зусилля викладачам СПФ Людмилі Павловській, Ользі Вікарчук, Ірині Пойті, Ользі Карпюк, Тетяні Боцян, Катерині Кащук, Світлані Ситняківській, Інні Літязі, Ользі Ілліній, Вікторії Безсмертній

Права людини: недискримінаційний аспект в рамках Цілей Сталого Розвитку в Україні

9 грудня, напередодні відзначення Міжнародного дня прав людини, директорка Центру міжкультурної толерантності Інна Палько стала учасницею круглого столу «Права людини: недискримінаційний аспект в рамках Цілей Сталого Розвитку в Україні на 2016-2030 роки». Говорили про реалії, ділилися досвідом успішних проектів протидії різних форм дискримінації та випрацьовували можливості подальшої співпраці.

Психологічні майстерні від СПФ

Психологічні майстерні для психологів області 8 грудня провели викладачі соціально-психологічного факультету Олег Мазяр, Ольга Савиченко, Наталія Шикирава та Юлія Дем’янчук в рамках обласного семінару методистів психологічної слубжи на базі Житомирського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Говорили про секрети психодрами, транзакційного аналізу, позитивної психотерапії. Не обійшлося й без новорічних сюрпризів.

Співпраця по попередженню насильства в сім’ї

8 грудня викладачі соціально-психологічного факультету К. Гавриловська та С. Котловий взяли участь у роботі круглого столу «Співпраця по попередженню насильства в сім’ї та взаємодія в разі виявлення випадків насильства суб’єктами соціальної роботи», що відбувся в рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». За круглим столом було обговорено причини насильства в родині, шляхи виявлення фактів здійснення насилля, особливості проведення профілактичної та просвітницької роботи з даної проблеми. Виявлено можливість залучення викладачів та студентів соціально-психологічного факультету до участі в реалізації програми психокорекційної робти з особами, які чинять насильство в родині.

Школа майбутнього психолога

2 грудня 2016 року викладачі СПФ Гавриловська Ксенія та Шмиглюк Оксана в рамках профорієнтаційної роботи провели зустріч із школярами 10-11 класів загально-освітньої школи №28. Дякуємо за активну участь школярів та допомогу та сприяння в проведенні директору школи Яніні Анатоліївні, психологам школи: Ніні Василівні та Тетяні Петрівні.

І тур Всеукраїнської олімпіади з маркетингу

28 листопада кафедрою економіки та маркетингу проведено І тур Всеукраїнської олімпіади з маркетингу. Участь взяли студенти 2-4 курсів спеціальності "Маркетинг". Учасники мали змогу виконувати V рівнів задань (від тестів до професійно-орієнтованих задач та ситуацій).
В результаті визначено переможців:
1 МІСЦЕ - Вікторія Дударчик (студентка 30 групи);
2 МІСЦЕ - Марина Андрійчук (студентка 40 групи);
3 МІСЦЕ - розділили Альона Мотузко (студентка 30 групи) та Ніна Корженко (студентка 20 групи).
Усім учасникам дякуємо та бажаємо підкорити нові вершини знань, зустріти добрих і надійних друзів та досягти омріяної мети. Переконані, ваші знання, здібності та наполегливість стануть запорукою визначних успіхів у майбутньому!

Наші в Європі

27-30 листопада викладач кафедри соціальних технологій Інна Палько стала учасницею візиту молодіжних експертів та офіційних представників з України до Ради Європи з метою ознайомлення з принципами та підходами в роботі інституцій Ради Європи, зокрема в галузі молодіжної політики (м. Страсбург, Французька Республіка).

«ПСИХОБІОЗ: від душі із захопленням про життя» стартував

26 листопада відбулася перша зустріч Студентського клубу «ПСИХОБІОЗ: від душі із захопленням про життя». Студентський клуб «ПСИХОБІОЗ: від душі із захопленням про життя» - новий проект кафедри практичної психології та психотерапії! Психологи-викладачі та психологи-студенти об’єднуються для співдослідження власного життєвого простору.

Ярмарка професій: СПФ у Малині

25 листопада 2016 року студенти та викладачі соціально-психологічного Віктор Кириченко та Сергій Товщик відвідали профорієнтаційний "Ярмарок професій - 2016" для випускників шкіл м. Малина та Малинського р-ну Житомирської області, організований Малинським міським центром зайнятості, та представляли увазі майбутніх абітурієнтів інформацію про спеціальності факультету, спілкувалися і відповідали на питання випускників і їх батьків.

РЕЗУЛЬТАТИ ОЛІМПІАДИ З ПСИХОЛОГІЇ ДЛЯ СТАРШОКЛАСНИКІВ

Для мене все просто і більш, ніж банально, - це професійні виступи новостворених театрів, їх командна робота під час репетицій і власне на фестивалі; це повна зала глядачів, які з вдячністю сприймали все, що відбуваються на сцені, які підтримували і вболівали; це сльози і усмішки; це гострота і глибина вистав; це куліса, що зламалася лише після останнього виступу театрів (напевно, не витримала такого шаленого шквалу емоцій!!); це студенти, які розкрилися абсолютно з нової, чудової сторони; це мої улюблені акторки Театру життя, які змогли цьогоріч випробувати на собі роль наставників театрів; це сумніви, недоспані ночі та вечірні репетиції; це наші випускники, яких ми завжди раді бачити і в залі, і в журі; це нові знайомства, що можуть покласти початок цікавим творчим проектам; це безумовна підтримка студентами всіх тих, хто виходив на сцену вперше; це довгий шлях, який ми пройшли, щоб створити на сцені справжнє диво, справжній Театр, а ще.... ... ще це можливість ПИШАТИСЯ кожним студентом / студенткою, що 24 листопада створювали фестиваль інтерактивних театрів ! Я вдячна, що дали мені таку можливість!!!!
Це почуття, насправді, дорого вартує, і я вдячна ВАМ ВСІМ, що підтримали мою ідею і лише завдяки Вашій праці і командній роботі ми змогли створити абсолютно унікальний результат! Цьогоріч, як на мене, фестиваль став ще професійнішим, теми гострішими, засоби виразності - повнішими і ширшими, виступи - впевненішими, а фестиваль наповнився своєю власною філософією, символізмом і стилем, а ще - глибиною! І немає нічого кращого, як побачити, що Ви змогли самостійно злетіти! І більш за все, хочеться, щоб Ваш політ у творчості був завжди впевненим, натхненним і успішним!
Кожен з театрів - то вже переможець, адже отримали неоціненний досвід, нові навички та успішний виступ, проте доля дипломів конкурсу інтерактивних театрів (що проходив в межах дисципліни "Основи сценарної роботи майбутнього соціального педагога") наступна : "Соціальна значущість теми" - Соціально-інтерактивний театр "Intermezzo" з виставою "Камінь спотикання" (керівник - Вікторія Шевчук; наставник - Анастасія Рашко). "Прогресивність втілення" - Соціально-інтерактивний театр "Nuda veritas" з виставою "Щасливого Різдва!" (керівник - Лілія Мурга; наставник - Дар.я Рудніцька) "Найкраща сценарна робота" - Соціально-інтерактивний театр "First of all" з виставою "Вибір" (керівник - Аліна Супрунчук; наставник - Юлія Хмілевська) "Майстри взаємодії з глядачем" - Соціально-інтерактивний театр "Ренесанс" з виставою "ЧорноБіль" (керівник - Анастасія Шлапак; наставник - Інна Слободенюк) "Найкраща режисерська робота" - Соціально-інтерактивний театр "Люмьєр" з виставою "Атріум" (керівник - Юлія Маєвська; наставник - Вероніка Свінціцька). "Акторська майстерність" - Наталія Котлова, Максим Портницький, Наталія Кужель, Валерія Вітіицька, Влад Могилянець, Анастасія Рашко Цьогоріч у ВК проголосувала за вистави рекордна для Конкурсу кількість людей - 1080, проте номінація "Глядацькі симпатії" потрапила у скарбничку Соціально-інтерактивний театр "Ренесанс" з виставою "ЧорноБіль" (керівник - Анастасія Шлапак; наставник - Інна Слободенюк). Перемогу здобув Соціально-інтерактивний театр "Intermezzo" з виставою "Камінь спотикання" (керівник - Вікторія Шевчук; наставник - Анастасія Рашко).
Крім того, Цього року Фестиваль інтерактивних вистав був благодійним і долучився до пріоритетного благодійного завдання проекту АрТерапія - збору коштів на гамма-терапевтичний пристрій для Житомирського обласного онкодиспансеру. Ми дякуємо всім, хто не був байдужим!
І ВСЕ ЦЕ В ЦІЛОМУ МОЖЕ ЗРОБИТИ ЩАСЛИВИМ ВИКЛАДАЧА....
ПРИНАЙМНІ,
ОДНОГО ТАК ЦЕ ТОЧНО!
Дякую Вам!
З повагою, Інна Палько

РЕЗУЛЬТАТИ ОЛІМПІАДИ З ПСИХОЛОГІЇ ДЛЯ СТАРШОКЛАСНИКІВ

І місце - Макота Мар’яна Русланівна (ЗОШ № 10 м. Житомира)
ІІ місце – Безродня Юлія (навчально-виховний комплекс «Школа-гімназія-ліцей» №10 м. Бердичіва)
ІІ місце - Горай Оксана Сергіївна (ЗОШ №1 м. Житомира)
ІІІ місце – Романчук Оксана Романівна (ЗОШ №12 м. Житомира)
ІІІ місце – Лягера Анна Сергіївна (Житомирська міська гуманітарна гімназія № 23)
ІІІ місце - Черняєва Олена Петрівна (Житомирський екологічний ліцей №24)
Номінації
За практичну спрямованість
Івасюк Марина Володимирівна (Навчально-виховний комплекс «Школа-гімназія-ліцей» №10 м. Бердичів)
Тан-Тай Еріка (Житомирська гуманітарна гімназія №1)
За обґрунтованість висновків
Попович Анастасія (Житомирська міська гуманітарна гімназія № 23)
За логічність у викладі матеріалу
Данилко Анастасія Сергіївна (ліцей №25 м. Житомира)
Семєнова Олександра (Житомирська міська гуманітарна гімназія № 23)
За обґрунтованість висновків
Ханецька Юлія Русланівна (Житомирський міський колегіум)
За понятійну компетентність
Іваненко-Полосенко В'ячеслав Юрійович (ЗОШ №1 м.Коростень)
За творчість
Скиба Ольга Олегівна (ЗОШ № 27 м. Житомира)
За наукову ерудицію
Дячук Ольга Вікторівна (Новоборівська гімназія)
ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ!!!

Квартирник на СПФ

17 листопада, до Дня студента, ми підготували для Вас абсолютно новий формат заходу: впродовж вечора - тільки жива музика, улюблені пісні, можливість поспілкуватися та поспівати разом з нами! І найголовніше - затишно, камерно та по-родинному! Ось такий він - НАШ КВАРТИРНИК!

Знову на СПФ квест - «Проживи один день життям студента»

17 листопада, у День студента, соціально-психологічний знову об’єднав випускників житомирських шкіл у веселому студентському квесті #ПроживиОдинДеньЖиттямСтудента.

Про права людини

16 листопада студенти соціально-психологічного змогли активно попрацювати в темі про Права людини, підвищити свій рівень знань про законодавче поле Україна тощо. Дякуємо ЖМГО "СУЧАСНИЙ ФОРМАТ" за проведення чудового заняття!

Ділилися досвідом протидії «мові ненависті»

16 листопада мала величезну радість стати частиною крутого проекту "No hate speech movement: досвід та перспективи загальноєвропейської кампанії в Україні та Польщі"! День видався гіпернасиченим, але абсолютно щасливим: все починалося з тренінгу, продовжили роботу разом у форум-виставі разом зі студентами соціально-психологічного факультету та презентації діяльності Студентської Соціальної Служби ЖДУ, а вечір завершували презентацією соціального фотопроекту "Справжня "реальність": життя без ярликів"!

Портал успіху - 2016: студмістечко

15 листопада викладачі та студенти соціально-психологічного факультету долучилися до Ярмарки професій "Портал успіху - 2016: студмістечко", яка проходила на базі Житомирського агротехнічого ліцею. Майбутні абітурієнти отримували "студентські квитки та залікові книжки", мали змогу познайомитися з різними професіями, поспілкуватися з людьми, які працюють та навчаються, а також сформувати свої професійні симпатії

Школа майбутнього соціального працівника

14 листопада викладачі кафедри соціальної педагогіки Інна Літяга та Світлана Ситняківська разом зі студентами-практикантами 22 групи провели майстер-клас "Волонтерство в соціальній роботі" для учнів 9-11 класів Житомирського екологічного ліцею № 24. А також разом з викладачами та студентами соціально-психологічного факультету презентували спеціальності, за якими здійснюється професійна підготовка та роздали інформаційні матеріали, корисні для майбутніх абітурієнтів.

Професори

11 листопада на СПФ відбулася презентація нової книги Вікторії Горбунової «Виховання без травмування, або навіщо дітям дорослі?», а також відкрита лекція Віталія Климчука «Психічне здоров'я в Україні: що було, що є і що має бути?».

«Проживи один день життям студента» стартував

10 листопада соціально-психологічний об’єднав випускників Житомирських шкіл у веселому студентському квесті "Проживи один день життям студента". Кожна команда під керівництвом студентських кураторів пройшла власний маршрут, долаючи сотні сходинок та віражи університетських коридорів. Сьогоднішні школярі-завтрашні студенти відвідали лекції, практичні, лабораторні заняття з базових дисциплін, стали учасниками міні-тренінгів, познайомилися з викладачами кафедр факультету, деканатом та студентським братством. За дві пари учасники квесту встигли навіть отримати перші оцінки у «заліковки», скласти першу університетську сесію, співтворити на наших антистресових стінах, насолодитися імпровізованим концертом та вивчити гімн СПФ.

Перспективи використання Портфоліо молодіжної роботи в соціальній роботі

З 9 по 13 листопада асистент кафедри соціальних технологій Вікторія Безсмертна стала учасницею семінару з питань поширення портфоліо молодіжної роботи Ради Європи та визнання молодіжної політики в Україні. Семінар проводився в межах Рамкової програми співробітництва Міністерством молоді та спорту України і Радою Європи у сфері молодіжної політики на 2016-2020 рр. за підтримки Міністерства молоді та спорту України спільно з Молодіжним Департаментом Ради Європи за участі Всеукраїнської організації молодіжного співробітництва «Альтернатива-В».

Вечір Вільної Поезії на СПФ

9 листопада на соціально-психологічному до Дня української писемності та мови відбувся Вечір Вільної Поезії! Було затишно і натхненно, читали знаменитих сучасників і навіть трошки власного! Як же це круто мати нагоду передати свої почуття іншим через власні рядки або ж через чужі, байдуже чиї, важливий їх сенс...

Переможці визначені!

Нарешті вітаємо наших переможців конкурсу «HALLOWEEN на СПФ»!!! Ними стали: 1.Руслан Сушко - студент 12 групи; 2.Анастасія Тараненко - студентка 24 групи; 3. Юлія Богорадова- студентка 30 групи.

Креативні уікенди тривають!

Початок листопада і «Моя [У]країна гідності» крокує Житомиром. Цього уікенду відбувся ще один дебатний сторітейлінг на основі гри «Країна гідності», але цього разу він був незвичайний, бо був інклюзивний! Приємно, що відстоювати свої соціальні права зможуть всі незахищені категорії. Втілення цього задуму стало можливим у рамках проекту Інститут Креативних Інновацій за фінансової підтримки МБО «Партнерство «Кожній дитині».

Сьогоднішня неділя була натхненною!

6 листопада студенти та викладачі СПФ відвідали гала-концерт конкурсу хореографічного мистецтва ім. Н.Скурульської. Дружніми оплесками зустрічали переможців, а ще вперше в Житомирі вітали Прем'єрів Національної Опери України Катерину Кухар і Олександра Стоянова в адажіо із балету «Лісова Пісня».

Майстерні успіху стартували!

5 листопада на соціально-психологічному стартували "Майстерні успіху" (з психології, соціальної роботи, маркетингу та менеджменту)! Цієї суботи на школярів чекали цілих дві лінійки майстер-класів: 1 лінійка (о 11 год). «Спілкуємося ефективно: Розвиток організацій та комунікативних процесів» (проф., к.е.н. Павловська Л.Д.); «Наші покупки: вплив брендменеджменту на свідомість споживача» (викладач кафедри менеджменту і адміністрування Горик-Чубатюк М.О.); «Володіти собою: секрети саморегуляції майбутнього соціального працівника» (к.п.н, доцент Ілліна О.В.); «Що про Вас розкаже малюнок?» (к.психол.н., доцент Мазяр О.В.). 2 лінійка (о 13 год). «Ефективність: що це таке і як її розвинути» (проф., к.е.н. Павловська Л.Д.); «Організація бізнесу в Україні: міфи і реальність» (к.е.н., доцент Боцян Т.В.); «Як стати справжнім волонтером: практика волонтерської діяльності молоді (асистент кафедри соціальної педагогіки та педагогічної майстерності Товщик С.А.); «Ким бути? Як вибрати професію, зрозуміти своє призначення?» (викладач кафедри практичної психології та психотерапії Весельська А.Л.).

Нові горизонти: участь у міжнародній конференції

4 листопада викладач кафедри практичної психології та психотерапії Віктор Кириченко разом зі студентами соціально-психологічного факультету Світланою Чупріною, Юлією Вонсович та Анною Тустановською взяв участь у міжнародній науковій конференції «Демографічні зміни і проблеми національних меншин у Центрально-Східній Європі і на Балканах». Учасники конференції радо познайомитися з колегами з Ягелонського університету - Міреллою Коженевською-Вішневською, Рафалоь Возніцею, Ренатою Круль-Мазур, Агнєшкою Кастори, аспірантом Варшавського університету - Петром Жуліковським, представниками Катинського музею, паном Володимиром Гобатенко з Інституту держави і права імені Володимира Корецького НАН України.

Іван Франко у психології

3 листопада 2016 року на соціально-психологічному факультеті відбувся методологічний семінар на тему: «І. Франко у психології», присвячений 160-й річниці з дня народження Івана Франка. Були висвітлені питання, що стосувалися наукового вкладу І. Франка у розвиток психології творчості. Студенти та викладачі прослухали доповідь на тему: «Психологічні «секрети поетичної творчості» Івана Франка» кандидата філологічних наук, асистента кафедри теоретичної психології та психології розвитку Катерини Марчук.

Флешмоб «Крила»

3 листопада – в цей час перемін, окрилені мрією, яка кличе вперед, нове покоління у пошуку й творчому злеті відкривали двері в майбутнє і дописували портрет соціально-психологічного відбувся флешмоб «Крила». На сьомому небі з’явилося з півтори сотні крил з поваги, підтримки, натхнення, віри в себе та СПФ. Дякуємо усім, хто окрилив

Ярмарка професій: СПФ у Новоград-Волинському районі

2 листопада 2016 року викладачі соціально-психологічного факультету Житомирського державного університету імені Івана Франка Сергій Ніколаєнко, Світлана Ситняківська, Алла Іванівна Литвинчук, Тетяна Можаровська та студентка 21 групи напрямку підготовки «Менеджмент» Діана Гекалюк відвідали Новоград-Волинський район, щоб познайомити учнів Колодянської, Чижівської та Городницької ЗОШ І-ІІІ ступенів з особливостями вступної кампанії 2017 року та перевагами навчання на СПФ. Учні цікавилися предметами, які мають скласти для вступу, мінімальним вступним балом та можливостями поселення в гуртожиток. Дякуємо методисту Новоград-Волинської РМК Ользі Василівні Якубович за організацію зустрічі з випускниками шкіл!

HALLOWEEN на СПФ

На СПФ триває голосування за фото переможця на Hallowen. Більше фото конкурсантів за посиланням - https://vk.com/socio_psychological_faculty?z=album-130807131_237181420

Дружній візит із Польщі

31.10 та 1.11 СПФ приймав гостей з Польщі. Була проведена зустріч із завідувачем кафедри психології Вищої Школи менеджменту в Варшаві пані Христиною Терезою Панас (Варшава, Польща) та тренером практичної психодрами пані Магдаленою Зилік. Зустріч проведена з метою налагодження громадських зв'язків із зарубіжними організаціями. Пані Тереза провела лекції з психології для викладачів та студентів на тему: "Я в слові: про особисте емоційне значення слів". Для викладачів факультету був проведений навчальний семінар з проблем клінічної психології, який завершився урочистим врученням сертифікатів. Пані Магдалена провела майстер-клас для студентів 1-6 курсів соціально-психологічного факультету. Це були насичені та продуктивні дні, сповнені позитивними емоціями, новим досвідом, інформацією та знаннями. Дана зустріч відбулася за сприяння доктора психологічних наук, професора, завідувача кафедри теоретичної психології та психології розвитку Лариси Петрівни Журавльової.

Студентська мобільність на СПФ

31 жовтня – 3 листопада ми вітали на соціально-психологічному студентів з Острозької Академії. Хоч ми і вчимося у різних ВНЗ, та все ж таки маємо однакові цінності, що допомогли нам знайти контакт, який підтримується уже впродовж двох років. Гості мали нагоду навчатися зі студентами СПФ протягом чотирьох днів, за цей короткий час ми стали, неначе великою, єдиною родиною, яка значно збільшилась у своїй кількості за цей короткий проміжок часу. Студенти Острозької академії прослухали курс «Транзактного Аналізу», та отримали додаткові модулі до диплому. Окрім навчання, студенти СПФ розробили цілий «план життя» для гостей: участь у квесті до святкування Хеллоуіну, відвідування занять польських лекторів, також студенти відвідали музей космонавтики ім. С.П. Корольова, до того ж в інтер'єрі космічного світу був проведений перегляд документального фільму, і для розрядки від насиченого навчання, студенти Острозької Академії відвали житомирський квеструм «60 minutes».
«Я відразу звернув увагу на відкритість студентів вашого університету. Вона відобразилась у доброті, відвертості та прямолінійності. Кожного дня нашої присутності в Житомирі, знаходились люди, які брали на себе відповідальність стосовно нас: наприклад, нагодувати , кудись відвести, щось показати. Найприємніше те, що жоден з вас не відмовлявся від цього, мовляв:"А чого я ?"-і т. п. Принаймі, я не бачив цього. Навпаки, кожен залюбки брав нас на свої плечі як мама/тато і намагався розмалювати наш день красивими та теплими кольорами в той же момент, вислуховуючи наше невдоволення чимось (якщо воно було звісно), студенти кожного разу намагались створити нам комфортні умови. Пам'ятаю двох Саш, котрі добровільно визвалися нам допомогти у квестах по універу, Наташу, яка жертвувала своїм сном (навчаючись у 2-гу зміну), аби ми просто змогли поїсти. Інну, яка вже другий рік поспіль щоразу намагається зробити наш приїзд до вас максимально зручним та веселим. А факт того, що у вас на факультеті наразі не найлегші часи, це примножує вашу крутизну. Я взяв від студентів вашого університету щось нове для себе, за що вкотре вам дякую, друзі. Ви класні!», - каже студент з Острозької академії Віталій Медвідь 3 листопада о 12.40 наші Острозькі друзі здали залік та отримали оцінки, а ввечері вже залишили наш університет, поїхавши до дому - в Острозьку Академію.
Прощаючись із гостями, студенти ЖДУ ім. Івана Франка соціально-психологічно факультету пообіцяли, що це не остання зустріч, і вже весною студенти СПФ будуть збирати речі, щоб відвідати вже вдруге Національний університет «Острозьку Академія».

«Країна гідності» на СПФ

«Моя [У]країна гідності» стартувала цього уікенду. Проект розпочався із першого дебатного сторітейлінгу на основі гри «Країна гідності». Тепло прийому забезпечили наші друзі: Центр міжкультурної толерантності та СПФ. Втілення цього задуму стало можливим у рамках проекту Інститут Креативних Інновацій за фінансової підтримки МБО «Партнерство «Кожній дитині».

Приємно, коли батьки наших першокурсників та викладачі маю можливість для спілкування!

29 жовтня соціально-психологічний радо вітав батьків наших першокурсників! Ділилися враженнями, розповідали про два такі насичені подіями місяці студентського життя, знайомилися з викладачами та спікувалися про дітей, перспективи освіти і життя! Було просто і затишно! Дякуємо всім, хто зміг приділити трошки часу та приєднатися до зустрічі!

Турнір юних економістів

24-28 жовтня 2016 року на базі Денишівської ЗОШ Тетерівської ОТГ Житомирської області пройшов фінальний етап XII Всеукраїнського турніру юних економістів. Членами журі стали викладачі кафедри економіки та маркетингу О.І. Вікарчук, О.О. Калініченко, І.О. Клімова, С.М. Ніколаєнко та І.О. Пойта. В Турнірі приймали участь 15 команд з 9 областей України. Учасники показали гарні знання з економіки, проявили творчий підхід, креативність та оригінальність.

Форум-театральний тиждень на СПФ!

Впродовж останнього тижня жовтня вже традиційно майбутні соціальні педагоги одне з ТСО в межах дисципліни «Основи сценарної роботи соціального педагога» здають напрочуд креативно! Цьогоріч відбулося три форум-вистави: «Бабусине щастя» (у виставі було продемонстровано особливості нуклеарної сім'ї, піднято актуальні соціальні проблеми сучасності - конфлікти між поколіннями, психологічне насильство, відсутність навичок асертивної поведінки); «Квиток в один бік» (у виставі розкрито події, які відбуваються на Сході України, а саме проблеми внутрішньо переміщених осіб, загалом продемонстровано жагу людей до життя, до чого призводить страх перед смертю, людські цінності); «Останній сантиметр» (у виставі розкрито питання маніпуляцій та сліпого бажання батьків втілити в дитині свої не реалізовані мрії). Спасибі третьокурсникам за те, що змогли вийти за межі комфорту, вперше вийти на сцену та продемонстувати гарну командну роботу!

Презентація Завтра.ua на СПФ

27 жовтня на соціально-психологічному відбулася презентація програми Завтра.ua нашими студентками і стипендіатками Програми - Альоною Яценко та Анною Байдюк, які надихали та ділилися секретами успіху! Відкоментувала технічні аспекти участі у Програмі провідний фахівець відділу аспірантури та докторантури Тетяна Коваль. Бажаємо успіху цьогорічним претендентам та претенденткам і перемоги!

Ярмарка професій: СПФ в Андрушівці

26 жовтня в рамках профорієнтаційної роботи соціально-психологічного факультету викладачі Сергій Котловий (кафедра соціальної педагогіки та педагогічної майстерності), Людмила Котлова (кафедра теоретичної психології та психології розвитку) та студенти Олександра Ковтун (11 група), Сніжана Никодюк (30 група), Оксана Хомич (35 група) завітали на «Ярмарку професій» до м. Андрушівка. Незважаючи на холодну погоду зустріч із майбутніми абітурієнтами була теплою та продуктивною. Сергій Анатолійович та Оксана Хомич презентували наш факультет зі сцени будинку культури, а Людмила Олександрівна, Сніжана Никодюк, Олександра Ковтун проводили профорієнтаційну роботу в залі серед відвідувачів (роздавали буклети, агітували до вступу, розповідали про наші факультетські заходи).

Ті, що вражають

26 жовтня ЖДУ зустрічав Соціально-освітній проект «Ті, що вражають», що був створений до 20-річного ювілею «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» . І вони справді були вражаючими та вражали... Про свої мотивуючі життєві історії розповідали випускниця ЖДУ імені Івана Франка, телеведуча ТСН Наталія Мосейчук, журналістка Наталя Фібріг, шоумен Максим Бахматов та параолімпієць Андрій Демчук – спортсмен, який приніс Україні золоту медаль на Паралімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро.

Пізнай свою Альма-Матер!

21 жовтня відбувся крайній захід із серії запланованих соціально-психологічним факультетом до 97-річчя Університету, а саме: серед студентів першокурсників соціально-психологічного факультету відбувся квест "Пізнай свою Альма-Матер", в якому прийняли участь 6 команд. Під час квесту студенти виконували цікаві завдання, у ході яких ознайомилися з найцікавішими місцями, історією та організацією нашого університету, отримуючи при цьому адреналін і драйв жаги до перемоги. А переможцями стали студенти 14 групи, які посіли І місце. ІІ місце здобула 13 група, а ІІІ - 10 група. До нових зустрічей та вражень! Дякуємо усім! Особлива подяка організаторам - Кірі Самаріній та Марині Горик-Чубатюк.

Пізнай свою Альма-Матер!

21 жовтня відбувся крайній захід із серії запланованих соціально-психологічним факультетом до 97-річчя Університету, а саме: серед студентів першокурсників соціально-психологічного факультету відбувся квест "Пізнай свою Альма-Матер", в якому прийняли участь 6 команд. Під час квесту студенти виконували цікаві завдання, у ході яких ознайомилися з найцікавішими місцями, історією та організацією нашого університету, отримуючи при цьому адреналін і драйв жаги до перемоги. А переможцями стали студенти 14 групи, які посіли І місце. ІІ місце здобула 13 група, а ІІІ - 10 група. До нових зустрічей та вражень! Дякуємо усім! Особлива подяка організаторам - Кірі Самаріній та Марині Горик-Чубатюк.

«Жива» бібліотека на СПФ

У рамках святкування дня народження Житомирського державного університету ім.І.Франка, кафедрою соціальної педагогіки та педагогічної майстерності було організовано та проведено 20 жовтня 2016 р. «Живу бібліотеку «Історії успіху випускниць». Це не просто бібліотека, адже «живими книгами» стали наші випускниці, а сьогодні високопрофесійні фахівці соціальної сфери, які поділилися секретами особистого та професійного успіху.
Наші «книги»: Тетяна Кересилідзе - директорка Центру позашкільної освіти м. Коростеня; Світлана Єгорова - засновниця дитячого будинку сімейного типу; Олеся Марчук - керівниця ЖОБФ «Берегиня Полісся», засновниця Центру іпотерапії «Тріумф».
Під час зустрічі студентки та студенти 12, 22 та 32 групи мали можливість дізнатися, яке ж воно життя після отримання диплому, де може реалізувати себе спеціаліст соціальної сфери, які є напрямки діяльності, можливості та головне, що для цього необхідно. Дякуємо нашим гостям та учасникам за дружню атмосферу та змістовне «читання»!

Навчання для РСБ СПФ

20 жовтня для активу Ради Студентського Братства СПФ було проведно тренінг по командотворенню! Цікаві завдання, креативний підхід, неочікувані рішення, а головне - бажання працювати на крутий результат - це перший крок створення ефективної команди РСБ СПФ! Спасибі нашому тренеру - к.п.н., доценту кафедри соціальних технологій Надії Павлик за професіоналізм та вміння надихати!

«Що? Де? Коли?» на соціально-психологічному

19 жовтня на соціально-психологічному факультеті відбулась інтелектуальна гра «Що? Де? Коли?». Студенти та викладачі СПФ активно змагалися у грі та охоче відповідали на питання. Представники кожної спеціальності на факультеті (психологи, соціальні працівники, менеджери, маркетологи) сформували чотири команди. З кожними наступним турніром гравці все більше демонстрували азарт та заряджалися позитивним настроєм. Переможці та учасники заходу нагороджені грамотами та солодкими призами. Інтелектуальна гра «Що? Де? Коли?» залишила у кожного гравця позитивні емоції та дозволила їм проявити себе активною силою факультету.

Ярмарка професій: СПФ в Любарі

19 жовтня викладачі соціально-психологічного факультету Тарас Кулаковський та Віктор Кириченко взяли участь у Ярмарці професій, що проходила у м. Любар для випускників шкіл. Викладачі розповіли про переваги навчання в Житомирському державному університеті імені Івана Франка: здобуття якісної освіти під керівництвом кваліфікованих викладачів. Учні переконалися, що навчання на соціально-психологічному – це можливість брати участь у тренінгах, майстер-класах, учнівських та студентських олімпіадах, а також спробувати себе у написанні наукових проектів. Крім насиченої навчальної діяльності викладачі познайомили випускників із насиченим позанавчальним студентським життям. Отже, можна стверджувати, що гасло факультету «ОСВІТА ДЛЯ ЖИТТЯ» - виправдовує себе.

На СПФ Яків приходив…

19 жовтня на соціально-психологічний знову Яків приходив! Гарною традицією стало вітати університет з Днем народження святковим концертом на сходах та нашим фірмовим флешмобом! Було справді тепло у всіх сенсах - і наспівалися, і натанцювалися, і нафотографувалися! Спасибі всім, хто був поруч! Спасибі за магію СПФ!

Однокашники на СПФ

До середини жовтня наші першокурсники вже і Фестиваль підготували, і в квесті вибороли свої студентські квитки, проте посвята посвятою, а поки з одного казана каші не з’їси – справжнім студентом не станеш! тому НАРЕШТІ
18 жовтня студенти соціально-психологічного стали справжніми ОДНОКАШНИКАМИ! Першокурсники презентували свої групи, нагородили переможців фотоконкурсу до Дня психічного здоров'я, вперше отримували чудові браслети як символ приналежності до нашого факультетського братства, присягалися у любові та вірності своїй майбутній професії!! Неймовірно зворушливо та приємно, що присягу зачитували наші кращі випускники! А ще ми запалювали в прямому сенсі цього слова, адже по завершенню Однокашників на всіх глядачів чекало неперевершене файєр-шоу від Першої Житомирської студії вогню та світла Дім сонця! Ми вдячні всім тим, хто був поруч з нами та допомагав зробити свято можливим! Більше фото за посиланням - https://vk.com/album-8623727_236919904

Маркетинговий марафон на СПФ

18 жовтня 2016 року студенти та викладачі спеціальності «Маркетинг», у рамках святкування 97-річчя Житомирського державного університету імені Івана Франка, у парку імені Гагаріна провели маркетинговий марафон «Шлях до успіху». В марафоні прийняло участь 3 команди, які мали можливість вирішити цікаві завдання з маркетингу, проявивши свою творчість, креативність, швидкість та винахідливість. Всі учасники марафону отримали нові знання, досвід та піднесений настрій! Студенти також підготували сюрприз для викладачів у формі цікавої «гумористичної гри», де в нелегкій боротьбі перемогла дружба!

Святковий концерт у військовому госпіталі

Протягом 4-12 жовтня на соціально-психологічному відбувався Благодійний Покровський Ярмарок, який завершився візитом до Військогового госпіталю напередодні Дня захисника України! А завершився Ярмарок вже 13 жовтня, коли відбувся святковий концерт у військовому госпіталі! Свято було насичене привітаннями, чудовими номерати студентів СПФ, теплою зустріччю та чудовою атмосферою! Всі наші солодкі подарунки були розділені між відділеннями госпіталю та надійно підсолодили і закріпили емоції від концерту ! Ми дякуємо всім, хто розділив цей день з нами! Друзі, ми вітаємо всіх з Покровою та Днем захисника України! Ми бажаємо мирного неба та яскравого сонця у нашому житті, незламної волі, надійного родинного тилу, здоров’я, звершення всіх Ваших мрій і побажань! І нехай НАМ завжди буде кого захищати, але не буде від кого! Більше фото з військовго госпіталю за посиланням - https://vk.com/album-8623727_236737871

Квест-посвята у першокурсники

12 жовтня – поки наші спеціалісти / магістри комфортно отримували свої студентські, то на першокурсників чекав цілий ряд випробувань! Квест був насичений завданнями, веселощами та крутим настроєм! Обряд ініціації виявився успішним, адже у нагороду за виконані завдання, першокурсники урочисто отримала свої студентські квитки! Спасибі студентському братству СПФ за чудову ідею і її креативне втілення! Більше фото за посиланням - https://vk.com/album-8623727_236704051

Вручення студентських спеціалістам та магістрам

12 жовтня наші спеціалісти та магістри врешті отримали довгоочікувані студентські! Бажаємо Вам насиченого студентського життя та безперечних успіхів в особистому та професійному житті! Більше фото за посиланням - https://vk.com/album-8623727_236695758

Благодійний Покровський ярмарок на СПФ

4-12 жовтня на СПФ триває Благодійний Покровський ярмарок. Впродовж тижня студенти та викладачі СПФ частували смаколиками, дарували гарний настрій та чудове спілкування! Неймовірна подяка всім тим студентам, які особисто чи всією своєю групою долучилися до Ярмарку та викладачам, які підтримували нас! Спасибі всім, хто впродовж тижня був волонтером, дарував нам свій час, вміння створювати та продавати найсмачніші бутерброди! Загальна зібрана сума вродовж Благодійного Покровського Ярмарку - 4221 грн. Усі кошти були використані на придбання смаколиків (цукерок, печива, яблук та чаю) для нашого Військового госпіталю!

Психологічні майстерні до Дня психічного здоров’я на соціально-психологічному тривають

7 жовтня - другий день Психологічних майстерень - розпочався із занурення у внутрішню дитину - в емоційний стан, відчуття, стратегії поведінки, які мали місце у минулому і частенько супроводжують у Дорослому теперішньому. Та поруч у цьому процесі завжди була Наталія Павловська - ведуча майстер-класу. Продовження дозволило доторкнутися до класичної психотерапії - психоаналіз з Тіною Антонович, яка наблизила учасників до З.Фрейда через свідоме і несвідоме у умовлені клієнта і психотерапевта. Завершувала нашу роботу провідний арт-терапевт, автор асоціативний карт "Мета-арт" - Вікторія Назаревич. Ведуча познайомила учасників із символами власного життя, що заворожувало і хвилювало одночас. Така робота дозволила віднайти нові ресурси для відчуття ВЛАСНОГО ЩАСТЯ і означити перспективи на майбутнє.

Соціально-психологічний традиційно поринув у ПРАКТИЧНУ ПСИХОЛОГІЮ!

6 жовтня студенти, викладачі і просто небайдужі мали можливість відчути і окреслити свої межі, спробувати доторкнутися до меж партнера і в цьому процесі учасників професійно необмежувала Зоя Косарєва - ведуча ворк-шопу. Другий майстер-клас був присвячений сновидінням, особливостям його аналізу і пошуку ресурсу. Світлана Онопрієнко не тільки вдало проілюструвала можливості сну, а й переконала у тому, що і жахи творять нам перспективи. Так минув І день Психологічних майстерень) Продовження вже завтра... більше фото за посиланням - https://vk.com/album-8623727_236483046

Конкурс селфі до Дня психічного здоров’я

5 жовтня День психічного здоров’я студенти-психологи вирішили творчо та влаштували для учнів шкіл Житомира несподіваний квест. Учні робили креативні селфі з ПСИХОЛОГАМИ, визначались, що ж таке психологія та що мають вміти справжні психологи, а учасників #спф_конкурс вже скоро чекатиме визначення переможців та призи!

З 4 жовтня 2016 року на СПФ розпочалися курси з вивчення польської мови

Завдяки співпраці з громадською організацією «Польський студентський клуб» понад 100 студентів та викладачів факультету мають можливість познайомитися з культурною та мовною спадщиною Польщі. На перше урочисте заняття до нас завітала голова організації Валентина Юсупова. Пані Валентина познайомила із основними напрямками та завданнями Громадської організації та особливо наголосила на тому, що наша співпраця і в подальшому не буде обмежуватися лише курсами з вивчення мови. В цьому навчальному році планується організація дружніх візитів провідних спеціалістів із вузів та громадських організацій Польщі, а також професійне стажування студентів факультету та їх участь в закордонних лідерських проектах.
В.о. декана Наталія Федорівна Портницька відмітила готовність СПФ до такої співпраці. Отож, бажаємо всім бажаючим, які записалися на курси, успіхів в оволодінні польською мовою!

Футбол на соціально-психологічному

4 жовтня, уже традиційно проходять змагання по міні-футболу на соціально-психологічному факультеті! Дуже приємно, що цьогоріч за команди активно вболівали викладачі та надихали команди на класну гру дівчата соціально-психологічного! Результати матчів: Сокіл 10:2 Штурм; Сокіл 5:2 Арсенал; Штурм 5:6 Арсенал. Із 6-ма заліковими балами перше місце виборола команда "Сокіл". Відповідно, друге місце займає команда "Арсенал". 3 місце - "Штурм". Дякуємо командам та вітаємо переможців! Більше фото за посиланням - https://vk.com/album-8623727_236404708

Вперше на Сity work fest

1 жовтня соціально-психологічний приєднався до насиченого життя Сity work fest! Цієї суботи соціально-психологічний запропонував дітлахам стати психологом, соціальним працівником, маркетологом, менеджером, адже даний проект був створений, щоб дати змогу дітям відчути себе дорослими, гратися та веселитися, паралельно отримуючи знання і навички, які знадобляться їм у реальному житті! Ми дякуємо організаторам за чудову ініціативу! Ми дякуємо студентам та викладачам, які допомагали створювати магію СПФ в рамках Фестивалю!

Врядування по-студентськи

30 вересня на соціально-психологічному був традиційно меганасичений день, адже крім привітань для викладачів на факультеті з'явилася альтернативна адміністрація та викладачі ! Саме так - альтернативна! Одним словом - сьогодні був день студентського самоврядування!
Наші студенти повною мірою спробували керувати факультетом, читати пари, вирішувати нагальні питання, а ще студентське братство подарувало мегапозитивний концерт на сходах! Було щиро, усміхнено, натхненно та на всі 100% святково! Ми дякуємо всім, хто створював магію СПФ! Більше фото

Мистецький сезон в Житомирі відкрито!

28 вересня студенти та викладачі СПФ разом з братами Капрановими та іншими поціновувачами літератури відкрили в Житомирі мистецький сезон! Брати Капранови презентували свій новий роман "із закладинкою" (а отже, серйозний, історично-дослідницький роман, роман, який не прочитати за вечір) "Забудь-річка". Презентація промайнула на одному подиху! Було гостинно, тепло і мегапрофесійно, - круте модерування, легкість, гумор та безкінечна черга за автографами та фото! Спасибі організаторам за чудову можливість спілкування для творчої молоді!

День туризму по-студентськи

27 вересня студенти 12 групи СПФ разом з куратором Сергієм Товщиком активно долучилися до відзначення Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні, відвідавши музеї міста – «Музей космонавтики ім. С.П.Корольова», «Будинок-музей С.П.Корольова», художню виставку «Житомир художній», експозицію унікальних робіт у стилі етномодерн Анжеліки Рудницької в Домі української культури. Ми вдячні всім тим, хто в свій Професійний день зустрічав відвідувачів, вдячні за унікальні експонати музею космонавтики, за враження від доторку до мрії і магії неба та космосу, за оригінально відтворені на полотні краєвиди та архітектуру міста!

Викладач ЖДУ взяв участь у роботі наукового форуму «Ukraine Lab»

Викладач кафедри соціальної та практичної психології ЖДУ імені Івана Франка Віктор Кириченко взяв участь у роботі наукового форуму «Ukraine Lab: Playing polyphony of the society. Exploring the European identity» (19-22 of September, Berlin, Germany).
Захід організувала German-Ukrainian Academic Society / The UKRAINE Network, у співпраці з MitOst e.V. та підтримці Ukrainian Embassy in Germany. У рамках заходу «German-Ukrainian polyphony of scientific innovation: hearing young voice» відбулася презентація наукових проектів молодих науковців з України та українців, які навчаються на докторських програмах у провідних університетах країн Євросоюзу. Віктор Кириченко представив проект «Ukraine on the way to inclusive society», який пов’язаний з можливостями інтеграції осіб з особливими потребами у соціальне середовище та у глобальному контексті розкриває можливості інтеграції та включення українського суспільства у Європейську спільноту.

Активні методи роботи з дітьми і молоддю: від теорії до практики

СПФ щодня змінюється, розвивається, оновлюється. Наші студенти в постійних квестах, концертах, флешмобах. Але й викладачі, які теж «завжди у пошуку, завжди у творчому злеті», не лишаються осторонь. Так, 24 вересня кандидати психологічних наук, доценти факультету Лариса Петрівна Бутузова та Ольга Михайлівна Савиченко взяли участь у роботі тренінгу "Активні методи роботи з дітьми і молоддю", що був проведений у рамках проекту "Зміцнення міжрегіональної комунікації та співпраці", що реалізує Спілка Української Молоді в Україні за підтримки National Endowment for Democracy. Нові підходи до навчання сучасної молоді викладачки обіцяють вже зовсім скоро втілити на заняттях зі студентами факультету.

"Євротур Житомиром" разом зі студентами СПФ

24 вересня студенти СПФ стали волонтерами урбаністично-культурного квесту "Євротур Житомиром" в рамках "Майстерень міста", який зорганізавала МГО "Сучасний Формат". Завдання квесту базувалися на тому, аби віднайти у Житомирі цікаві місця, споруди тощо, схожі до тих, які існують у Європі. На кожній із локацій на учасників квесту чекали запитання та додаткові завдання від наших волонтерів. Спасибі, студенти, що даруєте можливість пишатися Вами! Більше фото

Дебют першокурсників на СПФ!

22 вересня на СПФ феєрично дебютували першокурсники! Ми вдячні величезній команді, яка створювала свято! Ваша єдність, професіоналізм та натхнення допомогли створити справжнє диво - Фестиваль першокурсників на СПФ! Ми безмежно вдячні нашому глядачеві за Ваші оплески, за Ваше тепло та можливість розділити з нами цей чудовий момент! Дякуємо всім, хто допомагав нам співтворити магію СПФ! Більше фото

СПФ вибрав свого Голову Ради студентського братства!

22 вересня на Фестивалі першокурсників були оголошені результати виборів Голови Ради студентського братства соціально-психологічного факультету! У напруженій боротьбі перемогу здобув – Павло Седляр ! Ми вітаємо переможця! Ми дякуємо Тетяні Ільніцькій та Дмитрові Пархомчуку за достойну боротьба та конкуренцію! Спасибі всім тим студентам, що були активно включені у підготовку та проведення виборів, а також прийшли 21 вересня на вибори та віддали СВІЙ голос! Нового Голову чекає величезна відповідальність перед своїми виборцями та натхненна праця на СПФ!

День Миру на соціально-психологічному ознаменувався ще однією подією!

21 вересня студенти СПФ обирали Голову Ради студентського братства факультету! Переконані, що дві дати, які символічно співпали, принесуть обраному голові багато нових старів, успіхів, нових звершень та процвітання для факультету !!! Ну і найважливіше питання студентів СПФ : хто ж переміг? Друзі, ми чекатимемо Вас 22 вересня о 18.30 на Фестивалі, де і буде представлений Голова ради студентського братства СПФ! Інтрига триває!

Дебати кандидатів на Голову Ради студентського братства

20 вересня на СПФ відбулися дебати кандидатів на Голову Ради студентського братства факультету! Було справді гАряче! Кандидати презентували програми, дискутували між собою та відповідали на питання аудиторії! Більше фото
Переконані, що кандидати на Голову Ради студентського братства зробили все, що від них залежить! Тепер справа за студентами!

Зустріч Ради студентського братства СПФ з першокурсниками

14 вересня голови комітетів презентували діяльність студентського братства СПФ длястудентів першого курсу! Визначитися з комітетами студбратства першокурсникам випаде можливість після 22 вересня, одразу після обрання нового Голови Ради студбратства СПФ. Більше фото

Психологічні майстерні до Дня психічного здоров'я

До Дня психічного здоров'я, вже традиційно, СПФ організовує знайомство студентів, викладачів, практикуючих психологів та друзів з ПРАКТИЧНОЮ ПСИХОЛОГІЄЮ. І ця осінь буде наповнена новими відкриттями, емоціями, зустрічами та інструментарієм.
Будемо раді бачити саме ВАС!
Зареєструватися можна тут: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfgxO9-mZH2pbtkjiHqnU6BIDcGBsfdARaNOxkPbKmblgWleA/viewform

Вмите зливою серце, або участь студентів СПФ у Всеукраїнській акції до Дня Миру!

Іноді півгодини можуть бути більш, ніж важливими! Сьогодні ми саме їх намагалися спіймати у погоди між градом та густими дощами! Звісно, з кардинальними корективами планів, проте наш флешмоб-малюнок відбувся! Браво нашим учасникам, які незважаючи ні на що продовжували малювати! А ще неймовірно приємно, що СПФ врешті також приєднався до Всеукраїнської акції до Дня Миру поряд з іншими активістами України (заходи інших міст дивіться на інтерактивній карті https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1_sDOFkH..). Врешті-решт, ми для себе зрозуміли, що нема нічого прекраснішого, ніж омите дощем серце, очищене від болю та переживань, в якому тепер точно знайдеться місце для любові. Peace begins with love!

Більше фото

ЗАПРОШУЄМО СТУДЕНТІВ ТА ВИКЛАДАЧІВ НА ВИВЧЕННЯ ПОЛЬСЬКОЇ МОВИ 2016/2017

Курси вивчення польської мови - безкоштовні.

За додатковою інформацією звертатися до Ірини Анатоліївни Гречухи: 0632120617, irina_greczucha@mail.ru.

Вивчення польської мови організовано громадською організацією "Польський студентський клуб".

*заповнення анкети є обов'язковим

  ankieta_uczestnika  

Стажування у XXVI Wschodniej Szkoly Letniej 2016 асистента кафедри соціальної та практичної психології Оксани Шмиглюк (з 1 липня 2016 до 21 липня 2016)

Східня школа літня при Варшавському університеті функціонує вже 26 років. Кожен рік молоді науковці пост-радянських країн мають можливість пройти навчання/стажування у даному проекті. Учасниками XXVI Wschodniej Szkoly Letniej 2016 стали представники трьох країн: Україна(15 осіб),Білорусь(4 особи), Азербайджан (2 осіб).

Програму літньої школи можна умовно поділити на дві групи: навчальну та культурну. Навчальна програма включала у себе відвідування лекцій, семінарські заняття, відвідування та робота в архіві та бібліотеці Варшавського університету а також участь у конференції.

Щодо лекцій, то ми мали можливість почути та вести дискусію із видатними науковцями сучасності: Prof. Jan Kubik (University College London); Prof. Zbigniew Kruszewski (University of Texas); Prof. Andrzej Sulima Kaminski (Georgetown University); Prof. George Liber (The University of Alabama); Prof. Hubert Laszkiewicz (Katolicki Universitet Lubelski); Prof. Maria Jolanta Flis (Universitet Jagiellonski); Prof. Leszek Zasztowt (Universitet Warszawski), Prof. Lech Mroz (Universitet Warszawski)).

На семінарах учасники Wschodniej Szkoly Letniej представляли свої наукові здобутки та мали можливість отримати рефлексію по доповіді від учасників школи та професорів (Prof. Zbigniew Kruszewski (University of Texas), Prof. Jane Curry (Santa Clara University), Prof. Leszek Szaruga (Universitet Warszawski)).

Warsaw East European Conference 2016 Belavezha, 25 years later. States, Nations, Borders була насиченою та цікавою не лише за своїм змістовним наповненням а й особистостостями доповідачів.

Серед запрошених гостей конференції: Marek Ziolkowski vice-minister in the Ministry of Foreign Affairs of Poland, Leonid Krawczuk, Stanislaw Szuszkiewicz, Gennadij Burbulis, Mikheil Saakashvili , Vladislav Inozemtsev, Viktor Yushchenko, Leonid Zlotnikov та інші.Культурна програма передбачала знайомство з містом Варшава, з культурою та історією Польщі, відвідування музеїв та пам’яток культури (podroz szlakiem powstania styczniowego: Muzeum Wojska Polskiego, Krzyz Traugutta, Cytadela, Powazki, Kwatera 1863; zwiedzanie Muzeum Narodowego, zwiedzanie Muzeum Warszawy; zwiedzanie Muzeum Historii Zydow Polskich POLIN), зустріч із віцепрезидентом міста Варшави p. Jaroslawem Joswiakiem, екскурсія до міста Краків.

Місяць стажування у Варшаві – це досвід нового, відмінного від України, способу організації та підходу до учасників навчального процесу.

Початок настановчої сесії для студентів заочників

Друзі, хіба може бути щось більш чудове, коли факультет наповнюється новими обличчями, гомоном та посмішками! І зрозуміло чому, адже розпочалася перша настановча сесія для студентів заочної форми СПФ! Вітаємо першокурсників! Нехай навчання буде насиченим, а старт студентського життя - потужним!

Більше фото

Перший старостат на соціально-психологічному

Друзі, сьогодні багато чого відбувалося на СПФ вперше - відбувся перший старостат, вітали нову адміністрацію СПФ, відзначали студенток 42 групи, які повернулися з навчання в Поморській академії в рамках академічної мобільності і т.д.! Хочеться, щоб і надалі старостати були такими ж людними, співпраця деканату і студентів - легкою і натхненною, успіхи студентів - приємно вражаючими!

Більше фото

Робота над Фестивалем стартувала!

Сьогодні першокурсники проходили свій перший кастинг в якості креативних студентів СПФ і от ми вже готуємо Фестиваль першокурсників. А оскільки було стільки талановитих, неординарних, креативних студентів, що яблуку ніде було впасти, то вирішили провести ДОДАТКОВИЙ кастинг для всіх тих, хто не встиг проявити таланти сьогодні! Чекатимемо Вас 8 вересня об 11.00 в 702 ауд. Окрема подяка студентським кураторам та культмасовому комітету за чудову роботу!

Більше фото

Акція "Увага, діти на дорозі!" (1 та 2 вересня 2016 р.)

Друзі, 1 та 2 вересня 2016 р. студенти та студентки соціально-психологічного долучилися до профілактичної акції "Увага! Діти на дорозі!" спільно з працівниками поліції та освітянами. Безпека дітей перш за все залежить від нас самих: від уважності керманичів авто, від відповідального ставлення батьків, і просто від небайдужості кожного з нас!

Більше фото

1 вересня на соціально-психологічному

Друзі, соціально-психологічний вітає студентів з першовереснем, особливі вітання - першокурсникам, які вперше знайомяться з факультетом! Вперше факультет знайомиться з Вами - першокурсниками! Друзі, відшукуйте себе на фото, відмічайте друзів! Нам приємно сьогодні познайомитись та стати разом з Вами одним єдиним факультетом!

Більше фото