Новини соціально-психологічного факультету

Про факультет Деканат Кафедри факультету Студентське братство Наукова діяльність Проекти факультету Новини

сім картин на сьомому небі

29 квітня на соціально-психологічному факультеті Житомирського державного університету імені Івана Франка у межах мистецького проєкту «Сім картин на сьомому небі» відбулось відкриття виставки заслуженого художника України Юрія Камишного під промовистою назвою «Голий реалізм»!

Така неординарна назва визначилась самою експозицією – картини не мають ні рам, ні, навіть, назв, тож сприймання не обтяжується зайвими умовностями, полотна «промовляють» безпосередньо до глядача.

Митецьку естафету Юрію Камишному передала Євгенія Заброцька, картини якої радували нас кілька весняних місяців.

За ініціативи кураторки проекту «Сім картин на сьомому небі» Катерини Марчук та за підтримки Юрія Камишного маємо унікальну можливість долучитися до роботи автора, давши назви картинам. Отже, соціально-психологічний оголошує конкурс на кращі назви картин. Переможці будуть нагороджені під час закриття виставки (Дата закриття буде оголошена пізніше).

  1. Звичайно ж відвідати виставку.

  2. Залишити кілька рядків вражень у книзі відгуків.

  3. У книзі ж відгуків написати назви, що на вашу думку найкраще відповідають полотнам.

ОСЬ І ВСЕ. Це просто :)

 

«7 картин на 7 небі» від Євгенії Заброцької

6 березня на соціально-психологічному факультеті Житомирського державного університету імені Івана Франка відкрилась виставка картин Євгенії Заброцької – української художниці, членкині Національної Спілки художників України.

Картини Євгенії Заброцької, насичені теплим, м’яким сяйвом, принесли весну на соціально-психологічний факультет.

Візуальне звучання робіт художниці доповнювалось поезією Марії Хімич, музичним супроводом піаністок Людмили Маківської і Вікторії Хирогирта та саксофоніста Вадима Орихівського.

Сподіваємось, сонячні картини Євгенії Заброцької подарують вам теплий, весняний настрій.

Свої враження можна залишити в книзі відгуків у 702 аудиторії.

 

«7 картин на 7 небі» - Галина Касянчук

«Художник творіннями своїми нікому нічого не доводить, його завдання – зобразити емоції так, щоб їх відчули» (О. Блок)

5 грудня 2013 року на соціально-психологічному факультеті відкрилась виставка житомирської художниці Галини Касянчук.

Художниця вдало поєднує творчість із роботою шкільного вчителя образотворчого мистецтва, керує гуртками «Юний художник», «Ультрамарин», опікується студією творчості «Менора».

Свій стиль Галина Касянчук визначила як інтуїтивний живопис.

Акварельна ніжність робіт Галини Касянчук гармонійно поєдналась з музичною імпровізацією Євгена Коваленко та поезією Зоряни Головецької і Юлії Кручак.

Запрошуємо відвідати виставку та залишити свої враження у книзі відгуків.

 

20 листопада в рамках проекту «7 картин на 7 небі» відбулася презентація картин волонтерки Корпусу миру США в Україні, викладачки кафедри соціальної та практичної психології Нікі Оманідзе. Мистецьку естафету їй передали художниця Олена Харчишина та фотограф Михайло Заброцький.

Малювати Нікі Оманідзе почала в Україні, тож не дивно, що й дебютна виставка відбулась саме тут. Різнобарвні, насичені кольором та детально промальовані роботи відбивають внутрішній світ самої авторки – такий же яскравий та загадковий.

Творча атмосфера підтримувалась грою на гітарі Кейсі Меггі – колишнього волонтера Корпусу Миру США в Україні та поезією Олі Гаврилової – учасниці літературного мистецького об’єднання «Оксія». Поезія та музика посилили звучання творчості Нікі Оманідзе.

Виставка триватиме до 6 грудня, тож завітайте до 702 аудиторії та насолодіться картинами Нікі Оманідзе.

15 жовтня в рамках мистецького проекту соціально-психологічного факультету «7 картин на 7 небі» відбулося відкриття виставки художнього фото професора кафедри соціальної та практичної психології Михайла Михайловича Заброцького .

Враженнями поділились гості виставки:

Дякую за чудові моменти життя, які Ви вловили фотоапаратом . Ось дивлюсь зараз на фото природи і розумію, що світ навколо нас просто прекрасний!

Доцент кафедри соціальної та практичної психології Інна Станіславівна Загурська

Шановний Михайле Михайловичу, Ваші роботи надзвичайні! Правду кажуть: талановита людина талановита в усьому. Дякуємо Вам за цю чудову виставку. Завдяки їй ми подивились на світ іншими очима.

Студентка 29 групи, напряму підготовки "Психологія" Мельник Ольга Миколаївна

Дорогий Михайле Михайловичу!

Спасибі, що бачите життя і показуєте його нам. Ми часто дивимось під ноги, а Ви бачите небо. Тепер упіймані Вами миттєвості тішитимуть наші очі на «сьомому небі». Дякую.

Асистент кафедри соціальної та практичної психології Катерина Анатоліївна Марчук

 

З 4 квітня по 4 травня 2013 року пройшла виставка «7 картин на 7 небі». Художниця – доктор економічних наук, доцент Харчишина Олена Володимирівна.

 

Соціально-психологічний «під враженням»!

25.12.2012 на соціально-психологічному відбулося відкриття унікальної виставки заслуженого художника України Юрія Камишного «QUINTA ESSENTIA». Автор представив 7 яскравих полотен, кожне з яких «розповідає» свою власну історію, промовляє художньо та емоційно. Серед інших, до експозиції увійшли картини, безпосередньо пов’язані з діячами літературної житомирщини - Юрком Ґудзем та Євгеном Концевичем, тому не дивно, що під час відкриття звучало поетичне слово Юрка Ґудзя у творчій інтерпретації Катерини Марчук. Музична імпреза лилася з-поміж струн вишуканої гітари Лариси Бойко і без перешкод знайшла відгук у серці кожного слухача.

 

12 квітня Юрій Камишний по-джентельменськи передав мистецьку естафету чарівній житомирянці, художниці Світлані Дімендштейн. Відтепер саме її 7 картин будуть милувати око гостей на «сьомому небі».
Юрій передавав право царювати в мистецькій світлиці соціально-психологічного факультету як справжній господар. Адже саме картини Юрія Камишного були першими виставлені в 702-й аудиторії СПФ багато років тому. Відомий художник тоді розпочинав проект «Виставка двох картин», який пізніше трансформувався в «7 картин на 7 небі». Символічним є те, що новий проект розпочинали сім картин Костянтина Камишного, знаменитого житомирського художника, батька Юрія Камишного.
Відтепер же на «сьомому небі» на усіх бажаючих чекають 7 картин Світлани Дімендштейн, яка представляє імениту житомирську художню школу, засновану Віктором Шкуринським. Світлана – випускниця, а нині й викладач цієї школи. Професійного фаху вона також набувала в Брянському художньому училищі а згодом в Одесі, де закінчила профільний факультет Південноукраїнського державного педагогічного університету. Зі свого доробку для виставки художниця обрала пейзажі і натюрморти – олійні та акварельні твори.
Окрім художньої частини, родзинкою проекту «7 картин на 7 небі» завжди є імпреза. Цього разу пісенно-поетичну частину свята презентував відомий поет, композитор, співак і педагог Володимир Шинкарук. Володимир Федорович подарував усім присутнім пісню про те, що «Велике бачиться лише здалека». Ця пісня має безпосередній стосунок до художнього мистецтва. Адже знавцям добре відомо, що картини потрібно роздивлятись на відстані. Також Володимир Шинкарук заспівав пісню «Двоє і весна», де є такі рядки: «Йдуть до щастя троє – двоє і весна…».
А на виставці до присутніх вийшли троє – Світлана Дімендштейн, Юрій Камишний і Володимир Шинкарук. А ще всі ті, хто організував це свято. Найперше, декан соціально-психологічного факультету Олександр Музика, якому й належить ідея художньої виставки на "сьомому небі". Їх усіх поєднала весна і художнє мистецтво. Їх поєднав соціально-психологічний факультет. І кожен з присутніх відчув, як то воно – побувати на «сьомому небі» від щастя.

 

Володимир Шинкарук та Юрій Камишний: мистецький дует на 7-му небі! 1 березня на соціально-психологічному факультеті зустрічали Перший день весни! Як це було.
Огляд та враження студентів СПФ.


Тетяна Таргонська, студентка 26 групи
«Український Ганді на сьомому небі… Про кого це я? Та про Юрія Камишного, геніального художника-мандрівника. Саме йому Ігор Донченко передав естафету унікальної виставки «7 картин на 7 небі». Нещодавно Юрій Камишний повернувся з сонячної Індії, яка так припала йому до душі, і привіз звідти не тільки теплі спогади та незліченні сувеніри, а й весну на соціально-психологічний факультет. Саме тут хочеться згадати слова Олександра Музики: «У південній півкулі весна починається першого вересня. У північній – першого березня. А на соціально- психологічному факультеті – тоді, коли її запросить Володимир Шинкарук». Цього ж року весну на соціально-психологічний факультет принесли і сім перлин художньої творчості Юрія Костянтиновича. Чотири з них – ексклюзивні етюди з атмосферою індійської землі, які вперше були представлені в Україні. Яка енергія линула від них: тепло, шепіт вітру, спів птахів і океанський бриз наповнювали щастям душу. За словами Олександра Музики, саме з легкої руки Юрія Камишного почалася виставка «7 картин на 7 небі». А першого березня цього року вона була незвичною: з вуст талановитих студентів Олега Грабара та Оксани Горай злітали пісні Володимира Шинкарука і проникали щемом в серце, навертаючи на очі сльозу. Доповнила свято весни поезія Володимира Федоровича, яку до душі кожного донесла Катерина Марчук»

Тетяна Семенюк, студентка 23 групи
«Ще до початку презентації нової виставки Юрія Камишного «7 картин на 7 небі» в 702-й аудиторії ніде було яблуку впасти, а люди, котрі прийшли помилуватися роботами Юрія Костянтиновича, збуджено перешіптувались про те, чого саме чекають від виставки»

Ольга Поліщук, студентка 26 групи
«Ігор Донченко, скромний, але дуже талановитий художник, картини якого прикрашали "7 небо" ще буквально вчора, передав естафету Юрію Камишному. Не дивно, що виставка картин Юрія Костянтиновича розпочалася саме у перший день весни. 4 картини були написані в Індії, з якої зовсім нещодавно повернувся художник. Усі присутні відчули індійську атмосферу. Ці картини вперше вийшли в люди саме на соціально-психологічному. «Їх бачили індуси, таможня, і нарешті вони потрапили до Музики», - сказав Юрій Камишний»

 

29 вересня в рамках мистецького проекту «7 картин на 7-му небі» відбулася презентація картин заслуженого працівника культури, художника Віктора  Шкуринського. Його роботи зберігаються у Житомирському краєзнавчому музеї, Кмитівському музеї образотворчого мистецтва, Копищанському музеї Великої Вітчизняної Війни, музеї Лесі Українки в м.Києві та інших музеях, в колекції екс-президента України, багатьох приватних колекціях, а сьогодні вони з’явилися і на соціально-психологічному факультеті!!! Відомого гостя зацікавленій публіці представив декан СПФ професор Олександр Музика, і цим самим зіграв перший акорд в натхненній симфонії свята. Віктор Миколайович артистично й особистісно презентував власні роботи, натхненно розповідав про красу Поліського краю, багатство та розмаїття української природи. Творчу атмосферу зустрічі доповнили музичні «сплески» у виконанні Оксани Плотницької та поетичні «замальовки» Катерини Марчук.  Затишок  свята та організаційна зручність була забезпечена завдяки старанням студентки ІІІ курсу Олени Гарцули. Усі бажаючі можуть «злетіти» на сьоме небо та поблукати чарівними пейзажами картин Віктора Шкуринського! (творчі крильця додаються).

 

 12 травня відбулася традиційна художня виставка факультету «7 картин на 7-му небі». Але цього разу учасниками стали одночасно 20 юних художниць та один художник – саме ці творчі, креативні та наполегливі студенти протягом навчального року відвідували практикум  «Мистецькі студії». Відкрив мистецький проект декан Олександр Музика. Він привітав гостей та учасників виставки і за традицією подякував попередній художниці - Євгенії Заброцькій, адже саме її картини протягом  2 місяців не тільки дарували позитивні емоції, а й спонукали до філософських роздумів. Почесними гостями виставки стали: Інна Величко – керівник навчального практикуму «Мистецькі студії», Юрій Камишний – художник,  який угледів індійські мотиви у картинах студентів і подивував присутніх історією про власну подорож до Індії, Ірина Вишнівецька – мистецтвознавець і, звичайно, Євгенія Ісаківна та Михайло Михайлович Заброцькі.

Отож, завітайте на «7 небо» та насолоджуйтесь першими мистецькими кроками наших студентів: Вікторія Кононенко (54 група), Марія Сторожук (45 група), Юлія Бахур (44 група), Олена Варенко, Катерина Міщенко, Яна Пархоменко, Віта Романюк (35 група), Альона Войтенко, Юлія Козюн (34 група), Наталія Грозь, Катерина Козюк (27 група), Олена Мороз, Анна Татаріна, Інна  Білоусова  (26 група,) Павло Климчук (25 група), Тетяна Свінціцька, Інна Юзвечик (23 група), Наталія Маліновська, Аліна Прус, Юлія Човнюк, Світлана Щур (22 група).

3 17 березня - Виставка Євгенії Заброцької

     
     

3 лютого «7 картин на 7 небі» продовжують знайомити викладачів та студентів із творчістю художників рідного краю.  

Євгенія Михайлівна Камишна висловила подяку за вшанування пам’яті її чоловіка - заслуженого працівника культури України Костянтина Камишного та передала естафету Юрію Івановичу Бірюкову – талановитому українському художнику-живописцю.

Юрій Іванович – графік вищої категорії. Він зробив значний особистий внесок у сприяння розвитку та зміцнення іміджу Житомира: розробив перший герб міста, є автором брендів житомирських лікарських трав та лікеро-горілчаних виробів, а також створив незлічену кількість ескізів сувенірної продукції (буклетів, поштових листівок, значків і медалей).

Виставку традиційно відкрив декан Олександр Музика. Він привітав гостей та особисто подякував учасникам. Музичний супровід забезпечив Іван Завадський. Його гра на баяні настільки захопила глядачів, що після урочистої частини вони попросили зіграти на біс. Ліричним відступом стала поезія Софії Демчук. Гості виставки довго не відпускали Юрія Івановича. Розпитували про історію кожної картини, цікавилися моментами життя…

Для всіх бажаючих 7 картин на 7 небі з понеділка по п’ятницю у 702 аудиторії. Залишайте свої враження у Книзі відгуків – ми обов’язково передамо їх автору!

     

Осінь творить шедеври, зриваючи з дерев жовтогаряче листя та, розмальовуючи синь неба, а соціально-психологічний факультет творить свій шедевр на сьомому небі, зібравши до купи талановитих людей Житомира та створивши духовний простір для роздумів про життя. 4 листопада 2010 року  на соціально-психологічному факультеті  у рамках мистецького проекту «7 картин на 7 небі» відбулося відкриття виставки заслуженого працівника культури України Костянтина Камишного. Відкрила виставку вірна супутниця художника, жінка, котра виплекала двох митців, Євгенія Михайлівна Камишна. «Треба вміти радіти радощам інших людей», – дружина та мати ладна була кожну невдачу та кожну радісну хвилину переживати як свою. На виставці панувала магія числа сім: сьоме небо, виставка семи картин, сім картин, які відібрали японці на виставку у Камишного.

І один сумний збіг: сім місяців Костянтина Камишного немає з нами. Представив картини свого батька заслужений художник України Юрій Камишний. Заставляє задуматися натюрморт «Гілля горобини». Кетяги горобини прозирають крізь голе гілля, а під гіллям, на столі, розлита горобина, як кров. А може це намистинки життя, які розсипаються одна за одною і летять у безодню. На натюрморті «Дицентра» зображені надзвичайно витончені квіти  – розбите серце, а їх може намалювати хіба що людина з такою ж тонкою та витонченою душею. Такими ж досконалими є й інші представлені картини – натюрморти «Жасмин» та «Флекси». Картина, над якою Костянтин Камишний працював найдовше – це портрет артиста Кукуюка П.С. у ролі Ярослава Мудрого. Два місяці смертельно хворий артист позував художнику, допоки їм вдалося створити неповторний образ князя.

В імпрезі відвідувачі отримали задоволення від гри Тетяни Крукової та Антона Грищука, які й допомогли налаштувати аудиторію на мистецький лад.