Ошибка при обработке файла SSI

Соціально-психологічний факультет

Про факультет Деканат Кафедри факультету СУНП "Універсум" КМС Проекти факультету Новини

Попередження продажу неповнолітніх в Україні та Молдові

Ottimo lavoro!

15 грудня  у конференц-залі ЖДУ імені Івана Франка у рамках міжнародного проекту «Протидія торгівлі неповнолітніми в Україні та Молдові» (Італія–Україна–Молдова)  відбулася презентація Центру соціально-психологічних досліджень і навчального курсу «Запобігання торгівлі дітьми в Україні».

Із вітальним словом виступила проректор з наукової роботи ЖДУ імені Івана Франка Наталія Андріївна Сейко. Декан соціально-психологічного факультету Олександр Леонідович Музика італійською мовою привітав наших шановних гостей:  Жана Луіджи Ліо, Федеріку Группіоні, Шейна Шахіна та Олександру Ваккарі.

Звіт за результатами дослідження діяльності державних та громадських організацій у містах Житомирі, Ржищеві та Кагарлику представила директор Центру соціально-психологічних досліджень Олена Оксентівна Музика. Жваве обговорення проблеми було під час  виступів Олексія Леонтійовича Котвицького (директора ГО «Перспектива»), Вікторії Олегівни Остапчук (голови Правління ЖМГО «Авенір»), Руслана Миколайовича Потапенка (начальника відділення кримінальної міліції служби дітей Корольовського РВУМВС в Житомирській області) та Марії Андріївни Климчук  (виконавчого директора ГО «Жіночий інформаційно-консультаційний центр»). Адже робота громадських організацій та кримінальної міліції у справах дітей є найбільш дотичною до неповнолітніх із груп ризику.

Учасники круглого столу оплесками зустріли виступи-презентації студентів соціально-психологічного факультету, що пройшли навчальний курс та представили результати практичної роботи. Кульмінацією зібрання стала презентація сайту «ПРОТИДІЯ ТОРГІВЛІ НЕПОВНОЛІТНІМИ в Україні та Молдові» -  http://cspd.zu.edu.ua/. Інформація, розміщена на сайті, буде корисна як партнерам проекту та студентам, що беруть у ньому участь, так і людям, які потрапили у біду та потребують допомоги (психологічної, медичної, юридичної, тощо).

Також серед запрошених гостей були: Надія Іванівна Кавратка (заступник міського голови м. Ржищева з гуманітарних та соціальних питань), Оксана Володимирівна Акутіна (начальник відділу у справах сім’ї та молоді Ржищівського міськвиконкому), Тетяна Миколаївна Мяновська (завідувачка НМЦ управління освіти Житомирської міської ради), Марія Дмитрівна Талько (методист НМЦ управління освіти Житомирської міської ради), Ольга Іванівна Юрченко (директор Житомирської міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді), Вікторія Василівна Прус (заступник начальника відділу організації профорієнтації Житомирського обласного центру зайнятості) та  Володимир Анатолійович Васьківський (директор ЦНТТУМ м. Житомира). На завершення гості обмінялися символічними подарунками та домовилися й надалі продовжувати спільну і таку корисну роботу!

Отже, чудово попрацювали!

 

1 грудня у рамках проекту «Запобігання торгівлі неповнолітніми в Україні та Молдові» за круглим столом зібралися студенти та викладачі соціально-психологічного факультету та громадські організації Житомира. Серед учасників: Олександр Володимирович Богдан (ЖОО Товариства Червоного Хреста), Марія Андріївна Климчук (ЖОГО «Жіночий інформаційно-консультаційний центр»), Дмитро Євгенович Безруков (ГО Всеукраїнський батьківський рух «Батьківський комітет України») та Поліна Липко (ЖОГО «Перспектива»). Учасники круглого столу вели розмову про дитячу бездоглядность, торгівлю неповнолітніми та обговорювали реальні шляхи вирішення проблем, від яких, як зауважив декан соціально-психологічного факультету Олександр Музика, ніхто не застрахований: ні діти з груп ризику, ні діти з благополучних сімей. На завершення представники громадських організацій підписали угоди про співпрацю з факультетом. Відтепер організації мають помічників-волонтерів, а наші студенти – досвід суспільно-корисних справ і організацію практики з майбутньої професійної діяльності.

20 вересня 2010 року у конференц-залі Житомирського державного університету імені Івана Франка відбулася презентація навчального курсу для студентів у рамках міжнародного проекту «Попередження продажу неповнолітніх в Україні та Молдові». Мета проекту: спільні освітні й організаційні зусилля щодо попередження продажу неповнолітніх в Україні. Виконують проект в місті Житомирі: Центр соціально-психологічних досліджень ЖДУ, науково-методичний центр Управління освіти, Житомирський міський центр соціальних служб, Обласна організація Червоного Хреста.

На відкритті були присутні не лише студенти та шановані викладачі ЖДУ імені Івана Франка, але й начальники кримінальної міліції у справах дітей богунського  та корольовського РВ – Микола Миколайович Моргалюк та Руслан Миколайович Потапенко, Тетяна Миколаївна Мяновська – науково-методичний центр для сім’ї, дітей та молоді. З вітальним словом до учасників звернулася Наталія Андріївна Сейко – проректор з наукової роботи ЖДУ імені Івана Франка. Координатором проекту в ЖДУ імені Івана Франка є декан соціально- психологічного факультету Олександр Леонідович Музика.

З 20 вересня 2010 року в межах проекту реалізовується двотижневий навчальний курс для студентів соціально-психологічного факультету – «Запобігання торгівлі дітьми в Україні». В рамках навчального курсу використовується абсолютно нова організаційна форма: вулична соціальна робота з попередження торгівлі неповнолітніми. Всі небайдужі та зацікавлені можуть ознайомитися з програмою та основними положеннями курсу «Запобігання торгівлі дітьми в Україні» на сайті університету.